sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Citron ja lämmikettä kylmiin talvipäiviin!

Talvi on hellittänyt hieman otettaan ja pakkaset eivät enää hivo -30 astetta. Talvi ei koskaan ole ollut suuri suosikkini vuoden ajoissa eivätkä kovat pakkaset saa minua nauttimaan talvesta. Sen verran myönnyn että kaunista oli silloin kovimpien pakkasten aikaan, mutta ulos ei minua saa silloin kun pakosta. No talvella minusta parasta on se kun voi neuloa pipoja, lapasia ja huiveja lämmikkeeksi =) Olen tehnytkin kuluneella viikolla muutaman pipon ja jo aikaisemmin valmistui Citron. Tekeillä on kaikenlaista säärystimiä, neuletakkia ja vauvan neuleita. Lisäksi on yhdet lapaset valmiina mutta niistä ei ole kuvia vielä.



Ohje: Muunnelma Moda 1/2010 Noro säärystimistä.
Puikot: 3mm Ruusupuu sukkapuikot
Lanka: Novita Nalle vaalean harmaa

Säärystimet tein työkaverille, joka kaipasi lämmikettä nilkkoihin hiihtoreissuilleen.



Ohje: Kalanruoto pipo
Lanka: Drops Silke-alpaca, tumma lila ja RYCashcotton, Vihreä
Puikot: 4 Knit pro pyöröpuikko 40cm

Kiva malli. Vihreän tein ensin itselleni, mutta se oli iso, joten annoin sen kaverille jolle se oli sopiva. Lila versio on tehty itselle korvaamaan vihreää ja siitä vähensin muutaman mallikerran että siitä tuli sopiva.



Ohje: Norwegian Star Earflap Hat (ravelry linkki)
Puikot: 4 Knit pro pyöröpuikko 40cm
Lanka: Drops extra fine merino, harmaa ja musta

Pikkuveljelle talvi pipoksi on kuulemma sopiva ja sellainen kun halusikin...Niin ja ensimmäinen tällainen kirjoneule jonka olen tehnyt.



Ohje: Citron (knitty)

Lanka: Drops Baby merino, ruskea
Puikot: 3.5 knit pro pyöröpuikko

Kiva huivi ja lankakaan ei kutita. Rutut on kivoja, joten en pingottanut enkä prässännyt huivia kun rutut uhkasivat hävitä kun yritin. Helppo ohje ajoittain ehkä hieman pitkäveteistä tehdä oikeaa ja nurjaa... mutta lopputulos oikein hyvä!

Mukavaa talven jatkoa ja kevään odotusta kaikille!