sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Syksyn tullen!

Viimeisinä parina vuotena olen innostunut syksyisin villasukista. Aikaisemmin koin sukkien tekemisen jotenkin työlääksi, mutta Villaviidakon Emman ehdotettua raitavillasukkia se työläys hävisi. On helpompi laskea raitoja kuin kerroksia! Minua ärsyttää jos sukissa on erimäärä kerroksia esim. jalkaterässä, joten lasken ne tarkalleen, koska eihän se sukka muuten ole saman kokoinen kun toinen. Ärsyttää jo ajatuskin että tekisi jotenkin sinne päin. No sukat ovat olleet tälläviikolla puikoilla ahkerasti. On kiva tehdä jotain helppoa, kun on väsynyt olo ja kun se helppo vielä valmistuu nopeaan niin...Ohje: Kaaripitsi sukkat (oma) 
Lanka: Janne
Puikot:3.5mm cubics

Punaisista tuli niin kivat että vielä yhdet pistin puikoille. Kivat tuli näistäkin.  Jalkaterä on hieman leveä mulle, mutta lahjakoriin nämä oli alunperinkin menossa. Ohje: Perusraitaa (oma)
Lanka: Janne ja Pallas
Puikot: 3.5mm cubics

Kolmen kerroksen raidat toimii aina. Näidenkin kohtalona on päätyä lahjakoriin. 
Ohje: Perusraitaa (oma)
Lanka: Pallas ja Fantasy
Puikot: 3.5mm cubics

Nää on ehkä kivoimmat tuosta sinisävyisestä langasta tehdyt sukat. Ei mun lempilankaa. Löyhähkö kierteistä jotenkin sekavasti värjättyä. Tälleen leveinä raitoina ok. Näidenkin osoite on lahjakori. 


Niin ja koska laiskotti on kaikissa tiimalasi- kantapää. Kaikki nämä langat on käytetty korista johon keräsin viime keväänä ei kovinkaan puhuttelevat perussukkalangat. Kivasti sain vajutettua tuota koria. Kaksi ja puoli kerää marjapuuron väristä Jannea ja tuo sininen Fantasy ja vajaa pallaskerä kulutettu pois! Tämän jälkeenhän olisi voinut palkita itsensä jollain ihanalla langalla, josta neuloa jotain ihanaa. Niin mitäpä mitä tein? Ostin kerän keltaista, nallea kun se on niin kivan värinen. Tuolla se nyt narskuu puikoilla. Onko mikään niin inhottavaa kun polyamidi karvat, jotka pistelee neuloessaan ja törröttää muuten niin kaunissa sukassa?

Mukavaa tulevaa viikkoa. Minä palaan pistelevien polyamidikarvojen pariin sohvalle.

9 kommenttia:

 1. Ihania sukkia oot teheny. Onko tuo Janne-lanka 7veikan vahavusta? Oon ehtyny korvaavaa lankaa 7veikalle, novita on menettäny intonsa mun käsissä huonon kestävyyen ja just tuon inhottavan neuletuntuman takia. Oon muuten samanlainen, että sukissa pittää olla tismalleen sama määrä kerroksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu varmaan Janne on aika lähellä 7veikkaa. Lisäksi mä kyllä suosittelisin paksumpa Opalia paksuksi sukkalangaksi. Sitä saa Lankakauppa Kujeesta ainakin.

   Poista
 2. Juu, villasukat kuuluvat syksyyn. Kivat lisät lahjakoriin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sukkia ei voi olla koskaan liikaa lahjakorissa, jostain syystä suurinosa ottaa aina ne sukat tai tossut!

   Poista
 3. Ihania sukkia olet kutonut. Itse pidän eniten noista siniraidallisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jännä kyllä mäkin tykkään niistä ehken eniten kun katson kuvia =)

   Poista
 4. Voi että on kauniita sukkia! Sulla sitten ihan pullottaa lahjakori :)

  VastaaPoista