maanantai 2. tammikuuta 2017

Vain muutama joululahja

Tänä vuonna ei aika riitänyt kovin runsaaseen joululahja neulontaan. Mikä on sinänsä vähän hassua kun koko syksyn olin töistä opintovapaalla! Opinnot työllistivät niin paljon, että neulomiset ovat jääneet vähemmälle tai niin luulin. Viime vuoden neulekilometri saldo on 21km 289m. Kilometrejä tuli hieman enemmän, kuin viime vuonna. Lankaa olen saanut neulotuksi siis ihan hyvän määrän. Silti varasto ei tunnu huvenneen, koska hankintoja on tullut tehtyä tasaisesti. Tässä olisi vuoden viimeiset neuleet ja ainoat neulomani joululahjat edellisen postauksen lapasten lisäksi.Lanka: Pallas ja Maija
Puikot:2.5mm

Sukat pikkuveljelle, ohjeena käytin hyväksi havaitsemaani uutta tuttavuutta! Tykkään kovasti siitä miten tämä kantapää rakentuu ja istuu jalkaan. Näihin tein hieman raitoja pirsiteeksi. Tuli sopivat ja mieluiset. Aloitin nämä jouluviikon tiistaina ja valmista oli aattona. 

Lanka: Brooklyn tweed, Loft
Puikot: 2.5mm

Mieheni lempipipo on tämä simppeli joustinneule pipo. Pysyy kuulemma hyvin päässä ja on kaikinpuolin täydellinen ja niin tylsää neulottavaa. Näitä olen vuosien saatossa neulonut kolme joista eka hävisi ja kaksi viimeistä on käytössä. Tylsyyttä voi korvata vaan neulomalla tämän jostain ihanasta langasta. Päädyin tällä kertaa Loftiin. Kuulin langan napsahtavan poikki helposti, mutta onnistuin katkaisemaan langan vasta kun vedin sitä viimeisten silmukoiden läpi. Lanka katkesi niin että sain juuri ja juuri pujotettua silmukat ja pääteltyä langan pään. Peseminen vielä pehmensi lankaa ja valmis pipo tuntuu ihanalta! Tätä lankaa kyllä neulois mielellään lisää ja mikä parasta saaja tykkää tästä paljon. 


Tämän vuoden neulehaasteet on vielä mietinnässä. Luulen et kirjoneulevillatakki ois kiva tehdä ja lankaa aion olla osamatta ainakin kesään asti. Niin ja sit on se neulekone, jonka käytön harjoittelu jatkuu. Mukavaa alkanutta vuotta 2017 kaikille!


6 kommenttia:

 1. Kivoja perusneuleita, niin tarpeellisia mutta ah miten tylsiä :D Mie en neulonut yhtään joululahjaa, ompelin vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä =) Miun on paras olla ompelematta joululahjoja =D

   Poista
 2. Joululahjaneulominen on kyllä stressaavaa puuhaa. Tämmöiset nopeat neuleet on kyllä parhaita toteuttaa lahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää oli kyllä ihan täsmä iskuja joululahja kaudelle.

   Poista
 3. Hyvää Uutta Vuotta! Vaikka sukat ja pipo ovatkin välillä tylsiä kudottavia, on niissä silti jotain nautinnollista, varsinkin , kuten sanoit, jos on hyvää lankaa ja voi vain antaa silmukoiden soljua puikoilla. Rentouttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sellaisia aivottomia perusneuleitakin tarvii välillä tehdä ne on rentouttavia neuloskella. Ja hyvää uutta vuotta!

   Poista