sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Eskariompelijan paluu osa.1 ja jotain neulottua!

Mä olen viime aikoina onnistunut ompelemaan ainakin kaksi hametta. Siis silleen että niitä voi käyttää julkisesti! Hameista ei ole kuvia ja niistä ei sen enempää. Mutta siitä ja Kieroissa puikoissa ommellusta projektipussissa rohkaistuneena selailin Pinterstistä ompeluohjeita ja löysin kivoja kasseja. Ensin taistelin vetoketjupussukan kanssa, joka ei ihan onnistunut joten se jää nyt esittelemättä. Siitä kuitenkaan lannistumatta päätin kokeilla vielä simppelin kassin ompelua. Ja sehän ONNISTUI!!!! Niin ja on tässä postauksessa kuva tai pari pikkuvillatakista, joka odotti pingottamista jotain kaksi viikkoa. Se kärsi pitkään samasta kohtalosta kun pari valmiina odottelevaa huivia juuri nyt.





Tämä oli super helppo ommella. Noista pohjan käänteistä ja kahvoista tykkään paljon. Ohjeessa kahvat on ommeltu yksivärisestä kankaasta, mutta mulla ei ollut sopivaa (ihme), joten käytin valmista "hihnaa" jota sattui olemaan kaapissa. Tarkoituksella tein myös kaikki tikkaukset mustalla. Päälikangas on Vallilan raitakangasta, jonka olen hankkinut jotain öö viisi vuotta sitten, kun se oli ihan huikeen hyvässä tarjouksessa tuurissa! Sisäkangas on jotain Anttilasta tilkkutöitä varten ostamaani puuvillaa (jota on muuten kolmessa värissä tuolla kangaskaapissa). Voi että tykkään tästä. Nyt on jo mielessä sellainen missä olis olkahihnat...





Ohje: Moussaillon (Rav)
Lanka: Cascade 220 
Puikot: 6mm

Tämä ohje on ollut toteutuslistalla vaikka kuinka pitkään. Ja jotenkin tämä lanka vaan tuntui haluavan pieneksi liiviksi. Lanka on alunperin satsista jonka ostin kun tarvitsin jämiä jämäprojektiini (joka ei valmistu ikinä). Osa langasta piti purkaa jo neulotusta työstä, enkä tietenkään kastellut lankaa ennen neulomista vaan päätin selättää purkulangan ongelmat pingottamalla työn reippaasti, aika hyvin neulepinta tasoittui (huh). Niin ja ohjeen mukaisia picot reunoja en tullut tehneeksi. Varmaan jossain muussa värissä olisin nekin tehnyt, tähän ne ei vaan tuntuneet sopivan. Kiva pikku lämmike tästä tuli. Luulisin että tälle on näin keväällä käyttöä lyhyiden hihojensa ansiosta.  Niin ja tuon alemman napin paikkaa olen hieman siirtänyt kuvausten jälkeen kun se ei oikein asettunut hyvin. Nappi oli hieman liian ylhäällä. 


Ai niin ja viime viikolla kun oltiin reissussa Jyväskylän suunnalla piipahdin Titityyhyn ja kuinka ollakaan siellä oli talo täynnä tuttuja. Olipa hauska kun ihan yllättäen törmäsi retriittikavereihin =D No takaisin neulomaan! Huomenna on vielä vapaapäivä loman jatkoksi ja sitten suuntaan töihin takaisin. Jospa saisin vielä sen viimeisen keskeneräisen villatakin valmiiksi ja pingotettua edes sen pienimmän huivin. Kyllä lomalla on ihanaa! Aurinkoista pääsiäisen jatkoa kaikille!

7 kommenttia:

  1. Mitäs yllättävää siinä oli, että me oltiin TitiTyyllä?! :D Siellähän me aina hengataan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo ei siinä varmaan ollutkaan, en vaan silti joten osannut odottaa että te kaikki ootte siellä =D Tosin siellä mäkin hengaisin jos asuisin Jyväskylässä =)

      Poista
  2. Ihana kassi ja liivi! Kunpa osaisin ommella vähän muutakin kuin verhon päärmeet... Tuollainen liivi on kyllä näppärä, viilenevissä kesäilloissakin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei mun repertuaariin juuri muuta kuulu kun tuollaisia suorien saumojen tuotteita. Tuo kassi oli kyllä super helppo.

      Poista
  3. Kivannäköinen kassi, mustat hihnat ovat oiva yksityiskohta. :) Liivikin on hieno, juuri sopiva kevääseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olis ollut punaistakin mut mustat tuntui ryhdittävän kassia hienosti!

      Poista
  4. Onpa pirteän värinen kassi, tosi nätti! Ja neulekin näyttää kivalta!

    VastaaPoista