sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Bob Bob Bobelo

Sain mahdollisuuden testata Bobelo -takin ohjetta Missä neuloimme kerran -blogin Johannalle. Mikä ihana neule siitä tulikaan. Ihan lempineule materiaalia. Bobelo neuloutui parissa viikossa, mutta neuloin ainoastaan sitä neuleajan rajallisuuden takia. Ohjeessa oli käytetty lankana Loftia.Tähän neuleeseen täsmä tilasin langat, koska minusta Loftin kaltaista pintaa ei vaan saa helposti aikaiseksi muilla langoilla, tiivistä, kuohkeaa ja pehmeää. Tämä on takuulla kallein neulomani vaate ikinä, mutta niin ihana!





Ohje: Bobelo (Anna Johanna)
Lanka: Brooklyn Tweed Loft 
Puikot: 3.25mm ja 3.5mm

Takki neulottiin tasona ja sitten pingotettiin se ja sen jälkeen  ommeltiin pienet saumat ja neulottiin reunukset. Ihan helppoa siis. Takki on mukavasti pidempi edestä ja shaalikaulus on varsin kiva lisä takkiin. Neulominen oli sujuvaa ja takki valmistui nopeaan. Käytin löysän käsialani vuoksi pienempiä puikkoja kun mitä ohje suositteli ja saavutinkin ohjeen tieheyden. Niin ja kuplaneule on aina varsin mukavaa neuloa. Pingotin takin mittoihinsa ja kastelin suihkupullolla ja kuplat eivät kauheasti latistuneet tällä tekniikalla. Pingotuksessa tein sen virheen etten tarkastanut yhteen ommeltavien osioiden pituutta ja jouduin sen vuoksi hieman säätämään ommellessa saumoja eli siinä kohti olisi voinut olla tarkempana, mutta klo 1.00 yöllä pingottaessaan ei ole aina terävimmillään. Takista tuli ihana ja se on muodostunut jo nyt tämän ajoittain viileän kesän suosikiksi. Loftista tehdyt neuleet ovat niin pehmeän keveitä ja ohje oli hyvin kirjoitettu ja selkeä. Tykkään! 


Neulefestarit oli viikonloppuna ja minäkin piipahdin siellä perjantaina. Oli mukava päivä ja hieman harmitti lähteä kotiin illalla, kun muut suuntasivat iltajuhlaan. Ensi vuonna haluaisin kyllä olla pari päivää ja käydä jollain kurssillakin. Ensi vuotta odotellessa. Kesälomaan on vielä lähes kuukausi ja hieman tuntuukin, että mahtaako se tulla ikinä.

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille! Neulokaan ja nauttikaa!

12 kommenttia: