tiistai 15. huhtikuuta 2014

Sukkia ja huiveja!

Lomalta päivää! Ihana kun on vapaata aikaa ja elämä ei liiku aikataulujen mukaan. Minusta lomalla kuuluu elää ilman aikatauluja ja tehdä sitä mikä tuntuu mukavalta juuri sillä hetkellä. Toistaiseksi lomaa on vietetty kotona, mutta tarkoitus on piipahtaa hieman Jyväskylän suunnallakin.

Lankavaraston tyhjennys neulonta on ollut ahkerasti menossa jo viikkojen ajan. Projekti on edennyt silti lankoja on vielä aika paljon!!! sukkalankoja on tosi paljon...etenkin kun vielä pari vuotta sitten en juuri neulonut sukkia! Lisäksi lahjakori pursuilee erilaisia neuleita. Huh mihinkähän näiden kanssa joudutaan? Pitää varmaan alkaa etsiä sopivia lahjoitus paikkoja noille kaikille ekstaneuleille! No tässä varastontyhjennys neulonnassa tuli muistutettua itselleni etten oikeastaan pidä langasta, joka on 100% silkkiä. Kuitenkin näissä sukissa oleva Noro Silk garden sock on ihan ehdoton suosikkina!!! Eli loppu tulemana on se että langassa pitää olla enemmän jotain muuta kuitua kun silkkiä jotta se minua miellyttää.Ohje: Cameo (rav) 
Puikot: 3.5mm
Lanka: Jaipur silk Fino kahdessa värissä

Ostin nämä langat joskus alennusmyynnistä. Tarkoitus oli tehdä joku huivi. Mulla on muuten enemmänkin tällaisia raitahuiveiksi tarkoitettuja lankoja???  Meni pitkään, monta monta vuotta ennen kuin nämä huiviksi tulivat. En oikein tykkää pelkkää silkkiä olevasta langasta, en edes sellaisesta missä on enimmäkseen silkkiä. No tästä huivista sitten. Ohje oli kiva huolimatta kaikista pikku nirkko reunuksista ja pitsi on simppeli mutta nätti. Tosin lanka ei riittänyt joten tekemäni versio on kapeahko ja pitkä. Kaulanympäri kiedottuna oikein sopiva. Lanka vaan tökkii. Tökki silloin kun neuloin ja tökkii edelleen. Lisäksi en uskaltanut pingottaa huivia vaan tyydyin höyryttämään sen. Luettuani ja kuultuani kauhutarinoita siitä kuinka joustamaton lanka on napsahtanut poikki pingotusvaiheessa. Huivin yläreuna tuntui kiristävän hieman, joten en uskaltanut ottaa riskiä, että se napsahtaisi poikki. Alunperin olin ajatellut tämän huivin omaan käyttöön, mutta koska langan tuntuma ei miellytä laitan tämän lahjakoriin odottamaan sopivaa vastaanottajaa. 

Ohje: Oma perussukka
Puikot: Isommissa 3.5mm ja pienemmissä 3mm
Lanka: Opal 6ply ruskea ja Noro silk garden sock

Jo vakiomalliksi muodostuneita nororaitasukkia kaksin kappalein. Ylemmät on isommat. Ne on juuri sopivat miehen 41 jalkoihin joten ne pääsevät hänen varpaitaan lämmitämään myöhästyneenä synttärilahjana. Ja pienemmät neuloin itselleni eli koko on 37. Kuitenkin pistin nämä nyt lahjakoriin kun mulla on kaksi paria nororaitasukkia ja ne ei oo vielä mennyt miksikään. Ja tuo Opal on muuten tosi kestävää. Tässä suosikki Norossani on muuten sekä silkkiä että mohairia, juuri niitä kuituja jotka sellaisenaan ei mielytä mutta tässä sukkalangassa ovat hyvä yhdistelmä! 


No mulla on edelleen villatakki tekeillä. Nämä sukat oli sellaisia välitöitä joita välillä on pakko tehdä kun neuloo ja neuloo sileää neuletta sentistä toiseen. Mutta kyllä se villatakki vaan näyttää kivalta. Ja sileä neule on mitä parasta matka neulottavaa! 


12 kommenttia:

 1. Onpa kiva huivi, harmi ettei tullut itselle mieluinen! Malli pitääkin pistää itselle talteen.

  VastaaPoista
 2. Kauniita on niin huivi, kuin sukat:) Onneksi kumminkin aina löytyy joku, jonka mieleen itselle käymättömät mallit on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löytyy joku käyttävä ylimääräisille!

   Poista
 3. Huivi näyttää ihanan yleelliseltä (varsinkin, kun tietää, että siinä on silkkiä :)). Raitasukat on aina symppikset. :)

  VastaaPoista
 4. Oi, tuo huivi näyttää valtavan kauniilta! Minusta silkki tuntuu usein valmiissa neuleessa ihanalta, mutta neuloessa se ei ole mukavimmasta päästä joustamattomuutensa vuoksi. Parhaimmillaan silkki on mielestäni merinovillaan yhdistettynä - se kombo on taivaallinen.
  Ja Noro-raidat: aina yhtä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin en tykkää siitä natisevasta tunteesta joka valmiissakin neuleessa on! Oon kyllä samaa mieltä siitä et silkki ja merinovilla yhdessä on taivaallinen yhdistelmä!

   Poista
  2. Merinosilkki on yhdistelmänä pyhä :D Kauniita kaikki neuleet! Toi Silk Garden Sock on hämmentävän kiva lanka.

   Poista
 5. Huivi on tosi kaunis, harmi ettei lanka ollut mieleistä. Sukatkin on hurjan söpöt!

  VastaaPoista
 6. raitasukat on ihan parasta! nuo sinunkin on niinkivat että! pitäis varmaan neuloa itellekin taas joskus sellaset, kun viime aikoina olen lähinnä kunnostautunut neulomaan muille raitoja ja sukkia...

  VastaaPoista
 7. Oooo ihania raitoja! Mohair on ihan superluja kuitu, joten se tuo kyllä hyvää lujuutta sukkiin...

  VastaaPoista