tiistai 23. syyskuuta 2014

Sukkia syksyyn ja talveen!

Jos kesä kului huivien parissa niin syksyn aikana on valmistunut muutama pari sukkia. Tässä olisi kolmet lisää. Yhdet pienet, yhdet pitsiset ja yhdet kirjoneuleella. Kirjoneule sukkien mallin nimi on Talvi ja se onkin tälle päivää varsin osuva koska ulkona on satanut syksyn ensimmäiset rännät ja lumet. Toivottavasti talvi ei vielä tullut. Meillä olisi vielä pihalla puuhaa ennen talvea.Puikot:2.5mm cubics
Lanka: Regia 4ply

Nämä sukat menevät lämmittämään ystäväni neljännen lapsen, vähän yli viikon ikäisen tytön varpaita. Tämä on ihan soma ohje, käytännöllisyydestä en tiedä?! Aina silloin tällöin tulee näitä tehtyä junasukkien vastapainoksi. Pimeällä nopeasti otettu kuva saa sukat näyttämään kyllä tosi epätasaisilta!!!
Ohje: Oma pitsisukka
Puikot: 2.5mm cubics
Lanka:Opal 4ply

Ostin vähän aikaa sitten uudet nilkkurit syksyksi, koska mulla on niin vähän sukkia niin oli "pakko" tehdä yhdet, jotka sopii niihin. Varsissa on pitsi, jota olen käyttänyt aikaisemminkin monta kertaa ja jalkaterät on sileää. Tykkään paljon tuosta Opalista sukkalankana. Se on kivan tuntuista ja on kestänyt ainakin meillä käytössä tosi hyvin. Kaiken kaikkiaan kivat tuli.
 Ohje: Talvi, Roosa nauha -ohjevihko (2013)
Puikot: 2.5mm cubics
Lanka: Roosa -nauha sukkalanka, tumman harmaa ja vaalean harmaa

Nämäkin tuli aloitettua samaisia nilkkureita ajatellen. Ei ihan tasaisinta neulejälkeä mut ihan siedettävää. Vielä on parantamista tässä kirjoneuleen tekemisessä. Toisen sukan nilkkaan tuli kireämpi kohta, mutta ei niin ettei käyttäminen onnistuisi. Ai niin nää sukat oli se suurin syy miksi tuon vihkosen ostinkin. Sukkiin käskettiin luoda 80s kokeilin kyllä, mutta tuli niin iso sukkan varsi, että molemmat nilkat ois siihen sopinut. Kärjessä jätin myös osan kirjoneule kuvioista tekemättä, kun tuntui, että sukista tulee liian isot. Joten kärkiin tarkoitetut kirjoneule kuviot jäi näistä puuttumaan. Lopputulos on ihana hyvä. Eiköhän nämä pääse lämmittämään varpaitani ensi talvena. 


Sukkien jälkeen on vielä luvassa yksi huivi ja muutakin on tekeillä. Joulu lähestyy myös, joten lahjakoriin voisi tehdä lapasia ja sukkia valmiiksi. Huiveja siellä jo on, mutta jostain syystä kaikki haluaa aina ottaa sukat tai lapaset?!

10 kommenttia:

 1. Kauniita ja kaikki niin erilaisia:) Nuo Lise-lotet pitää muistaa, kun seuraavan kerran neulon vauvalle sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ne ainakin söpöset, käyttöominaisuuksista en tiiä, mut ei oo kukaan valittanut =)

   Poista
 2. Nättejä kaikki. :) Kirjoneulesukat, joissa kuviota on myös jalkapohjassa, ovat niin hauskan näköiset. Ihan kutsuvat lepuuttamaan jalkoja rahilla tms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juup, musta kaikkein kivoin (pimeässä otettu) kuva on se missä näkyy jalkapohjat!

   Poista
 3. Upeita sukkia kaikki! Lise-Lotet täytyy laittaa muistiin kun seuraavan kerran taas tikutan jollekin vauvalle sukkia.

  VastaaPoista
 4. Söpöjä sukkia! Tais olla nuo keskimmäiset (tai vastaavat) jalassa siulla lauantainakin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan ne juurikin nämä =) Kun oli uudet nilkkuritkin jalassa!

   Poista
 5. noi pitsisukat on IHANAT!!!

  VastaaPoista