sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Neulojan painajainen...

Mikään ei varmaan olisi enempää neulojan painajainen, kun että hermokipu vaikuttaa neulomiseen!!! Minun neulomiseni tyssäsi tässä viikko pari sitten rannekanavaoireyhtymän oireisiin. Treenaamalla rannetta fysioterapeutin ohjeiden mukaan olen saanut käden nyt parempaan kuntoon. Vielä välillä iskee kipu vasempaan ranteeseen ja pitää pitää taukoa. Lisäksi kaikki painavammat neuleet rasittaa rannetta enemmän ja niitä ei olekaan voinut pitkää aikaa kerrallaan neuloa. Oireet ovat vielä lääkärin mukaan lievät joten koetan nyt ahkerasti jumpata ja harjoittaa käsiä ettei pahenisi.

Olen sitten joutunut miettimään kevyempää neulottavaa keskeneräisten tilalle. Muutaman kerroksen kerrallaan olen neulonut keskeneräistä puseroa ja siinä välissä sitten sukkia. On valmistunut kahdet aikuisten ja yhdet vauvan sukat!
Ohje: Perusukat, ranskalainen kantapää
Lanka: Fantomas, Veto, Pallas
Puikot: 3mm cubics

Hädissäni sit aloitin nämä sukat kun tuntui että kevyttä vois neuloo. Eipä näissä ole mitään erityistä sanottavaa. Menevät lahjakoriin odottamaan sopivaa omistajaa. Vihreä on liian räimeä mun makuun. Mukava lanka neuloa tuo Fantomas oli. Näihin meni n.1 kerä toinen on vielä jäljellä.

Ohje: Perussukat varpaista varteen,  Kantapää tehty Arkadian ullan -sukkaohjeen mukaan. 
Lanka: Kraft Hand-dyed, Trials and Errors 
Puikot: 3mm Cubics

Ihastuin näihin väreihin viime syksyn neulepäivässä ja oli pakko saada tämä vyyhti, vaikka hieman huonosti osaan yleensä neuloa tällaisia kirjavampia lankoja (ne tuppaa jäädä odotteleen). Aloitin monta kertaa näistä sukat aina eri ohjeella. Kokeiltuani kahta eri mallia perjantai iltana päädyin jakamaan kerän kahtia ja aloitin sukat kärjestä alkaen ajatuksena käyttää tämä ihanuus loppuun. Kantapään tein ystävän suosituksesta Arkadian ulla -ohjeen mukaan. Lanka on ihanaa. Pehmeää merinoa ja kasmiria sekä hieman nylonia vahvisteena! Ja kantapää on ihan täydellinen istuu tosi hyvin jalkaan. Poikkeuksena ohjeesta tein kantalapun ainaoikein -neuleena. Varteen tein 3o, 1n joustinta saadakseni kivan kääntövarren sukkiin (alemmassa kuvassa varsi käännettynä).  Lankaa jäi n.10g. Sukat on ihanat!
Ohje: Junasukat
Lanka: Fabel
Puikot: 2.5mm cubics

Ihan vaan tavalliset vauvan sukat. Projektina on jonkun aikaa ollut tehdä työkavereiden syntyville vauvoille sukat. Nämäkin menee tähän tarkoitukseen! Meillä on iso työporukka, joten vauvoja on aina syntymässä. Nyt muutama kerros villapaitaa ja sitten käden voimistelua ja laiskottelua ennen uuden työviikon alkua!

14 kommenttia:

 1. voi ei! ihan painajainen että käsiin sattuu kun neuloo. Koitas parannella ja kuntouttaa! (ja muuten: nuo vihreeraidalliset sukat on todella ihanan raikkaat! )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu painajainen! Onneksi tää on vasta lieväoireinen! Valitettavasti vaan mun työ myös edes auttaa tämän vaivan syntyä. Mä arvasin et joku muu tykkää noista sukista, vaikka mulle tuntuukin räimeiltä =)

   Poista
 2. Painajainen todellakin! Toivottavasti saat käden kuntoon. Onneksi et ole ihan joutunut olemaan neulomatta, ihania sukkia tupsahtelee valmiiksi tuosta noin vaan:)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti kädet kuntoutuvat! Ei yhtään kiva vaiva, ei... Kauniita sukkia olet tikutellut :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja kaikki. :) Erityisen hauskat nuo sini-liila-vihreät; kivoja yksityiskohtia.

  Paranemisia ranteelle! Kun kädet tarvitsevat lepuutusta, jatkan neulepuseroa, jota teen lace-vahvuisesta langasta. :) Puseron paino on valmiina ehkä 150 g., joten riittää, että jaksan käsiäni kannatella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen kevyt pusero mulla onkin aloittamatta =)

   Poista
 5. Täälläpä on reippaita raitoja! Pikaista paranemista ranteelle :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirteän värisiä sukkia. Pikaista paranemista!!

  VastaaPoista
 7. Varsinainen painajainen! Toivottavasti heräät siitä pian... Kauniita sukkia olet silti tehnyt, nuo ensimmäiset ovat minun suosikkini! Hyvää pääsiäistä Sinulle!

  VastaaPoista