torstai 9. huhtikuuta 2015

Silmukka kerrallaan...

Silmukka kerrallaanhan ne neuleet valmistuu. Nyt on varsinkin ollut niin. Käsi kiukuttelee vieläkin, joten isommat neuleet etenee varsin hitaasti. Mullahan on villapaita ja villatakki kesken. Aina muutaman kerroksen saan tehtyä mut sit pitää pitää taukoa. No neuloja kaipaa sitten väliin jotain muuta neulottavaa sellaista mikä ei käy ranteisiin liikaa eli sukkia! Parit sukat olen saanut neulottua, mutta aika hidasta on niidenkin eteneminen. Vuorottelen isompien neuleiden ja sukkien välillä aina sen mukaan miltä ranteet tuntuu. Pieni pätkä neulontaa pitää joka päivään saada, vaikka muutamia päiviä olen pitänyt ihan kokonaan taukoa!
Ohje: Oma
Lanka: Step Classic
Puikot: 2.5mm cubics

Näin kauniin pitsimallin ja ajattelin et siitä tulis kauniit sukat. No sukat puikoille ja neulomaan. Jossain vaiheessa alkoi mallineule näyttää tutulta. Hetken pohdittuani tajusin että olen neulonut nämä sukat jo aikaisemmin. Malli löytyy Neulekirjasta, Ken söi kesävoin! Tässä mallineuleessa on yhden silmukan poikkeama kirjassa olevaan malliin. Eli yksi nurja silmukka vähemmän jokaisessa mallikerrassa. No mitä sitä nyt purkamaan! Nätit tuli! Step on kyllä kivaa lankaa neuloa! Nämä menivät lahjakoriin odottelemaan sopivia jalkoja.

Ohje: Rye (Rav)
Lanka: Garden Orkidea Sport sock
Puikot: 3mm Cubics

Tämä lanka on roikkunut varastossa pitkään. Sain sen joskus vaihdossa. Langassa on toinen toistaan kauniimpia punaisen sävyjä, mutta kirjavuuden takia en ole siihen tullut tarttuneeksi. Käydessäni Ravelryn jonoani läpi törmäsin tähän malliin ja ajatuksissa alkoi raksuttaa tämän langan ja ohjeen yhdistäminen. Malli sopii mielestäni ihan kivasti kirjavaan lankaan ja kuvio ei mene täysin hukkaan. Tosin sukat tein muuten oman mielen mukaan. Ohjetta käytin ainaoikein kuvion tekoon. Kantalapun tein myös ainaoikein neuleella. Muuten kantapää on ihan tavallinen ranskalainen kantapää. Nämä on ehkä edelleen liian kirjavat omaan käyttööni, mutta teinkin tarkoituksella 39/40 kokoiset näistä. Eli nämäkin sujahtivat lahjakassiin odottamaan sopivia jalkoja. 


Mulla on taas yksi sukkapari tekeillä... ihan vaan raitaa! Isommat neuleet etenee hissukseen ei niistä enää hirveesti puutu. Silmukka ja kerros kerrallaan ne onneksi valmistuu!


14 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia, varsinkin kesävoi kakkoset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Vähän huvitti kun luulin löytäneeni kuvion mitä en oo sukissa käyttänyt ja sit kävi näin!

   Poista
 2. Kivoja kaikki. :) Punaisävyisten malli sopii niin hyvin juuri tuohon lankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta niistä punaisista tuli ihan onnistuneet.

   Poista
 3. Voihan ken, joka söi kesävoin. :D Mä olen kyllä aina pohtinut, että mitä ihmettä se kesävoi on..? Kauniita sukkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja tulihan se kesävoin selityskin selvitettyä =D

   Poista