sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesäyön sukkia

Mä olen ollut niin lomalla kuluneet kolme viikkoa että blogi on jäänyt päivittämättä ja neuleita on valmistunut hissukseen. Lomaa on vielä viikko jäljellä ja sit olis edessä töihin paluu. Lomalla on reissattu kahteen kertaan ensimmäisellä lomaviikolla käytiin Helsingissä ja Tukholmassa ja nyt viime viikko oltiin sukulaisissa pirkanmaalla. Ekalla reissulla valmistui villatakki, joka on edelleen kuvaamatta vaikka se on jo kertaalleen pestykin. Toisella reissulla valmistui kaksi paria sukkia ja ne tulee tässä.
Ohje: Bones, Neulekirja
Puikot:2.5mm
Lanka: Väinämöinen, värissä iiris

Tätä lankaa jäi yli aiemmin tehdyistä lapasista. Ohje on ollut pitkään listalla ja keväällä, kun tein tällä ohjeella sukat tykästyin malliin lisää. Niinpä tutkittuani hieman projekteja totesin että jäljellä oleva 70g Väinämöista pitäisi riittää kyseisiin sukkiin. Ei muuta kun sukat puikoille. Ja tosi kivat tuli. Lanka riitti sopivasti ja lopputulos on oikein kiva. Sukista uhkasi tulla liian isot joten tein kavennukset erilailla kuin ohjeessa. Ohjeenmukainen kärki ois ollut kivempi. Ero näiden ja niiden edellisten välissä on se että nämä tein 2.5mm puikoilla kun ne edelliset tein 2mm puikoilla. Sillä puikkokoolla olisi näihin voinut tehdä sen ohjeen mukaisen kärjen. Siitä huolimatta kivat ja ihanat on! 

Ohje: Ihan vaan perussukat
Puikot: 3mm
Lanka: Regia silk 6ply (varressa ja kantapäässä), Regia Stripemania 


Mä pidän miehen siskoa villasukissa, kun työssään tarvii paljon lämmikettä. Sukkien tulee myös olla pestäviä ja paljon käyttöä kestäviä, joten se asettaa haasteita lankavalinnoille, mutta regiat on yleensä kestäneet hyvin. Eli ihan vaan perussukat. Mä saan myös vastapalvelukseksi ratsastusvalmennusta, joten anteliaisuus toimii molempiin suuntiin! Seuraavat sukat on jo tekeillä!


No kesäloma jatkuu ja neuleitakin on kesken vaikka kuinka. Syntymäpäivälahjaksi sain myös neulojakaverilta lankaa ja ohjeen huiviin joten sen mä aloitan vielä kaikkien keskeneräisten lisäksi! Mukavia kesäpäiviä kaikille!

10 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia, nuo Bonesit on ihan mahtavan väriset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on kyl hieno väri. Ihan nimensä tälle värille antaneen kukan värinen.

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta lomalta. Nauti ja tee juuri sitä, mikä hyvältä tuntuu viimeiseen hetkeen asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on ollut kiva loma =) (milloin loma ei oo kiva??)

   Poista
 3. Voi kuinka kauniita sukkia! Bonesit ovat olleet tekolistallani jo pitkään, tosi kaunis malli. Ja raitasukat ovat juurikin täydelliset perussukat, kauniin väriset.
  Oravannahat ovat juurikin hyviä vaihtokauppoja tällaisissa jutuissa. Mä harrastan sellaista vähän kaikessa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans oravannahkoista =) Bonesit on ihanat! Jännä etten voinut aiemmin kuin tänä keväänä neuloa sitä ensimmäistä paria!!

   Poista