sunnuntai 30. elokuuta 2015

Koulu alkaa...

Eskari on nyt ohi mä olen siirtynyt ainakin 2.luokalle totesi ompeluun paremmin perehtynyt erityisopettaja! Mä aloitan oikeastikin opiskelut ensi viikolla ja pitihän sitä ommella penaali ja uusi kassi, että kelpaa kouluun mennä. Lisäksi mulla on vihdoin valmis neule esiteltäväksi!

Laskin tässä yksi päivä, että mulla on 13 keskeneräistä työtä, joten pakko oli jotain tehdä valmiiksi. Villatakista puuttui 1 1/2 hihaa ja lanka oli paksua niin arvelin sen valmistuvan nopeiten ja niinhän se valmistuikin. Lisäksi purin eräät kauheen rumat sukan alut joten nyt on tilanne jo huomattavasti parempi enää 11 keskeneräistä!!! Jotain pitää kyllä saada valmiiksi ennen sukkasatoa!
 Ohje: Pinterestissä nähdyn kuvan perusteella ihan itse kehitelty
Kankaat: Puuvillakankaita Anttilasta ja paksua liimakangasta

Mä yritin ostaa tällaiseen kassiin ohjetta, mut jotain ongelmaa siinä oli en muista mitä. No mä unohdin tän hetkeksi ja sit tällä viikolla päätin koettaa ilman ohjetta ja sehän onnistui.  kassi siis muodustuu neljästä samanlaisesta palasta, jotka vaan sijoitetaan eripäin. Pohjapalan koon määrittelin sitten lyhyiden päätyjen ja pidempien sivujen mukaan. Kahvat on samaa kangasta, mutta salmiakit on eripäin kuin kassissa muuten. Vuori on jo hyväksi havaittua pilkkupuuvillla. Tein siis kaksi pussia ja ompelin yläreunasta yhteen jättäen kääntöaukon ja samalla kiinnitin kahvat. Lopuksi tikkasin vielä yläreunan ja samalla kääntöaukko tuli suljetuksi. Ihan helppohan tää oikeestaan oli tehdä. Jos jotain vois tehdä paremmin niin kassiin olis voinut tehdä sisälle taskun.
Kankaat: Puuvillakankaita ja vetoketju varastosta

Näin tämänkin pinterestissä ja kun tähän löytyi selkeä ohje niin pitihän mun ommella uusi penaali opiskelua varten. Ja tää oli kyllä ihan superhelppo ja nopee tehdä. Tulis hyviä sukkapuikkopussejakin varmaan tällä ohjeella!


  
Ohje: Schnee (rav)
Lanka: Drops Lima
Puikot 4.5mm

Mä aloitin tämän jo tammikuussa. Sitten tuli muita neuleita ja tämä jäi käsityökoriin odottamaan hihoja. No nyt sitten alle kahdessa illassa tuli ne hihat valmiiksi,  kun vaan tartuin toimeen. Tästä tuli melko väljä, mikä oli tietysti tarkoituskin, mut ehkä tää ois voinut olla ihan vähän vähemmän väljä. Hihoista tuli taas liian pitkät. Mul on selkeästi joku liian pitkien hihojen syndrooma. No käännettynä nää hihat toimii ihanhyvin. Takki on super mukava ja tykkään mallista. Mietteissä onkin jo toinen erilaisesta langasta ja hieman vähemmällä väljyydellä. Tykkään tästä kyllä kovasti on oikea mukavuusvaate ja tosi lämmin. 


Ensi viikolla mulla alkaa sitten opinnot, joten kiireinen viikko on tulossa, onneksi on varusteet valmiina ja Kappa lienee täydellinen neule luennoille. Aurinkoista viikon alkua kaikille.


10 kommenttia:

 1. Oi, miten upea Schnee!
  Onnea opintoihin :)

  VastaaPoista
 2. Tuo villatakki suojaa taatusti kylmältä maailmalta! :D Ihana värikin!
  Opiskelun iloa. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea ja iloa opintielle. Niin on hienot varusteet ettei ainakaan niistä jää kiinni menestyminen koulussa. Tuo penaali on ihan mahtava, pääsee minunkin to do -listalleni. En ole laskenut montako keskeneräistä projektia minulla on, mutta sen verran kuitenkin, ettei pääse loppumaan kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Mä olen saanut karsittua keskeneräisiä onneksi hieman =)

   Poista
 4. Täällä ollaan selkeesti valmiita syksyyn, kun on takkikin hurautettu valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo sille on ollut tarvetta, kovassa käytössä =)

   Poista
 5. Vallan ihana takki - ja ihan mielettömän värinen.
  Tsemppiä opintielle. Vaarusteet ainakin ovat ihan vimoisen päälle.

  VastaaPoista