perjantai 23. lokakuuta 2015

Pieniä sateenkaaria

Mulla on aina käytössä Norosta tehdyt raitasukat. Edelliset alko olla jo hieman käytössä nuhjaantuneet, joten uudet piti tehdä. Näistä Norosukista tuli suorastaan harmooniset (ei ollut tarkoitus). Lisäksi sain vihdoinkin valmiiksi viime tammikuussa aloittamani raitasukat.
Ohje: Idea Neulistin ylläriraita -sukista, mutta oman ohjeen mukaan varresta varpaisiin päin
Lanka: Kaikenlaisia jämiä ja yllärikerä
Puikot: 3mm cubics

Ensimmäinen sukka valmistui vauhdilla ja toinen sitten jämähti varteen jäi muiden neuleiden jalkoihin. Nyt päätin vähentää keskeneräisten töiden määrää, joten tuntui järkevältä ja nopealta tehdä melkein valmiit sukat valmiiksi! Ihan somat on, mut päätyvät lahjakoriin, koska mulla on on jo aika monet polvisukat.
Ohje: Ihan omalla ohjeella  3.krs:n raitoja
Lanka: Opal 6 ply ja Noro silk garden sock 
Puikot: 3mm cubics

Mä oon tehnyt näitä Nororaitasukkia tällä samalla kaavalla jo useammat. Oisin halunnut vaaleanharmaata toiseksi väriksi, mutta viime vuonna kun hankin opalia tätä tarkoitusta varten ei saatavilla ollut vaaleanharmaata, joten väri on hyvin tummanharmaa. Halusin myös tehdä varren hieman pidemmäksi, että se näkyis kivasti saappaista silloin kun käyttää mekkoa ja saappaita. Kivat näistä tuli. Ehkäpä seuraavat vois tehdä 2,5mm puikoilla niin tulis hieman napakammat. Niin ja nää näytti neulomisvaiheessa suorastaan tylsän värisiltä onneksi lopputulos on parempi. 


Valmiina olis myös villapaita Tuulen tyttärestä ja tekeillä vaikka mitä. Huomenna keskitytään kuiteskin neulomaan hyvällä porukalla ja ehkä ostellaan hieman lisää lankaa Kraft Hand-dyedilta, kun vietetään vuosittaista Joensuulaisten neule- ja kehruupäivää Lehmossa.


16 kommenttia:

 1. Molemmat sukkaparit ovat todella kauniit. Ihanat värit, täydellinen raidoitus minun makuuni. Nauti sydämesi kyllyydestä huomenna!

  VastaaPoista
 2. Kauniita, ylemmissä on sattumalta samaa fiilinkiä kuin puikkomaisterin kirjan raitapolvareissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo niihin tutustunutkaan... oon vaan tuijotellut neulistin ylläriraita-polvareita =) Kiitos

   Poista
 3. Ihania! Ylemmissä on suorastaan herkullisen veikeä raidoitus! Raitasukat on kyllä niin makea perusvaate, jolla saa piristettyä joka asua. :) Olen itse tehnyt alempien kaltaisia Novitan Polusta, ja sitä värien verkkaista vaihtumista neuloessa voisi katsella loputtomiin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen raitojen liukuvan värin muutoksen katselu on kyllä koukuttavaa =D Raitasukkia ei voi olla liikaa!

   Poista
 4. Tosi ihanat noi ylläriraitasukat, jotenkin tosi lämminhenkiset. <3 :)

  VastaaPoista
 5. Enpä ole ikinä kuullut noro-sukkia harmoonisen väriksi kuvailtavan :D Oli kivaa tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä mitkä ne sellaiset noro-sukat on!!! Onneksi tuli tuota lilaa vähän tuonne niin ei ihan niin harmooniset tullut =D Oli kyllä tosi kivaa taas kerran...kevättä odotellessa!

   Poista
 6. Vitsi miten kivat sukat kummatkin, oiken ihanat raitaset :)

  VastaaPoista
 7. Upeita sukkia! Tuollaiset pitkävartiset sukat on kyllä ihan parhaat, mutta se piiiitkän varren neulominen vaan tuppaa puuduttamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä joskus se sujuu nopeammin ja joskus se on toivottoman hidasta =)

   Poista
 8. Virkeävartiset ja muutenkin hauskat polvisukat. :D

  VastaaPoista