perjantai 8. joulukuuta 2017

Ompelu puuhia!

Hiljaista on ollut täällä blogissa. Aika on kulunut ihan siivillä tämän syksyn aikana. Pari kertaa on järjestetty ompeluviikonloppu meidän aktiivisella käsityötapaamisten porukalla. Niissä valmistuneet ompelu projektit esittelen teille sitten hieman myöhemmin. Siitä intoutuneena ompeluun paremmin perehtyneen kaverin avulla ompelin yhden pienen korin ja innostuin sitten ompelemaan niitä lisääkin. Kori on varsin yksinkertainen tehdä. Se vaan vaatii ihan omanlaisensa tukimateriaalin.

            

         
Kankaat: puuvillakankaita ja tukikangasta ja koviketta

Hevosenkenkä kori on isommalla koolla tehty muut on tehty tarjoittimen koolla. Isoimman korin kanssa kävi vähän hassusti kun leikkasin kovikkeen liian pieneksi. Päätin sitten leikata kankaat samankokoisiksi. Siitä tuli oikein hyvä vähän pienempänä. Kelta-harmaan pikkukorin tein ensin ja sitten loput vähän myöhemmin. Suurinosa näistä taitaa päätyä joululahjaksi. Korin tekeminen alkoi kankaiden ja tukimateriaalien leikkaamisesta. Sitten merkittiin kulmat kaavan avulla ja leikeltiin taas lisää. Sitten siltitettiin ja ommeltiin kulmat , laitettii korit sisäkkäin ja  ommeltiin reunan kantti sisäpuolelle kiinni, Sitten kantti ommeltiin ulkopuolelle käsin varsin simppeliä siis. Käsin omlela olen harrastanut muutekin viime aikoina useamman projektin kanssa.  Kanttauksesta tulee todella kaunis kun ommel ei näy kummaltakaan puolelta. 


Ompeluviikonloppuina valmistui kassi ja mukava pussukka käsityötarvikkeille. Ne esittelen sitten lähiaikoina. Väliin saattaa kiilata lapaset, koska niistä on jo kuvat valmiina.

6 kommenttia: