sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuoden viimeisiä!

Vuosi on hurahtanut taas ja huomenna ollaan jo vuodessa 2018. Tänä vuonna neulekilometrit jäivät huomattavasti pienemmiksi kun edellisinä vuosina, vaikka tuntuu, että neuleita on valmistunut tasaiseen tahtiin. Tämän vuoden kilometrit jäivät 15km ja 606m. Valmistuneita töitä tänä vuonna oli yhteensä 30.

Tässä vielä vihdoin ompeluksista kassi ja pussukka, jotka on tehty meidän tänä syksynä kokoontumaan alkaneen ompeluporukan tapaamisissa. Lisäksi sukat jotka valmistuivat jouluksi.


Ohje: Sew together bag
Kankaat: Tilkkutyö puuvillakankaita

Tämä on ensimmäisen ompeluviikonlopun satoa. Oikeestaan ajatus lähti siitä, että porukan tilkkuilijalla oli tämmöinen ihana pussukka. Joku sitten tuumi, että pitää meidän muidenkin saada tuommoiset. Sitten järjestettiin eka ompeluviikonloppu. Viikonlopun aikana saatiin ohjeita kädestä pitäen ja jokainen sai aikaiseksi ihanan pussukan. Pussissa on kokonaista seitsemän taskua kolme vetoketjullista ja neljä avointa taskua. Ihan täydellinen säilytyspussi kaikelle neuletarvikkeelle. Rehelliyyden nimissä on myönnettävä, että pussukka olisi jäänyt tekemättä ilman asiantuntevaa ohjausta. Aika monta vaihetta tässä oli. Ohje: Maker's tote
Kankaat: Tilkkutyö puuvillakankaita, laukkuhuopaa ja tukikangasta

Tämä oli sitten seuraavan ompeluviikonlopun ohjelmassa ja kukapa muu kuin allekirjoittanut ehdotti tätä mallia. Kyllä tässäkin on oikein kivoja taskuja ja monta. Olen tässä oppinut, että paljon taskuja tarkoittaa montaa työvaihetta. Tämäkään projekti ei ollut viidentoista minuutin pikaompelus. Kassin reunus ommeltiin lopuksi vielä käsin toiselta puolelta ja täytyy sanoa että käsinompelu on minusta huomattavasti rentouttavampaa kun koneen kanssa ährääminen. Ohjeet molempiin ompeluprojekteihin oli varsin selkeät ja hyvät. 

Ohje: Elämänpolkuja (Sukupolvien silmukat)
Lanka:Lanitium  Ex Machina perussukka
Puikot:2mm

Kaveri jätti tämän langan minulle kun ihastelin väriä hänen purkaessaan siitä aloittamansa neuleen. No minä otin sen sitten puikoille, kun mietin sopivaa lankaa näihin sukkiin. Sukista tuli oikein kivat ja ne pääsivät joululahjaksi äidille. Vähän neuloin oman mieleni mukaan ja lyhensin sukan vartta nilkasta hieman. Tykkäsin mallista, mutta mä tykkään kovasti siksak kuviosta! Aina. 


Tänä vuonna valmistuneista on edelleen pingottamatta kaksi huivia. Ja tänä vuonna aloitetuista neuleista on monta valmistumatta, että niistä jatketaan sit ensi vuonna!

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia! Ihanaa Uutta Vuotta 2018!

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo neuletarvike-pussukka! :) Iloa ja inspistä alkaneeseen vuoteen myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ei saa hei tämmöisiä ompeluksia vaan jättää tähän toisten houkutukseksi! Mua kun ei saa yhtään hätisteltyä semmoisella "tässä on miljoona työvaihetta" -puheella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko aloitit? =D Meidän ompelukerho on kyl ihan parasta!

   Poista
 4. Aaaaaargh miten ihania ompeluksia!! Mie tungen mukaan seuraavaan ompeluviikonloppuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin tuut! Nyt vaan pitää miettii mitä ommeltaisiin!

   Poista