tiistai 28. elokuuta 2012

Sukkien neulomisen vaikeudesta.

Mä en tunnetusti ihan kauheesti neulo sukkia. Suurin ongelma lienee sukissa, että alkuun en millään ohjeella saanut neulottua sopivia sukkia kenellekään...sittemmin sain muutaman hyvän ohjeen jolla sain perussukat onnistumaan. Myöhemmin löysin sitten pitsineule, palmikkoneule ja kaikenlaiset pintaneule sukkaohjeet. Niitä jaksankin neuloa paremmin kuin ihan perussukkia (vaikka mun mielestä ihmiset tekee ihania raitasukkia ym.) Sukkien neulomisessa joudun aina pitämään kirjaa, että saan sukista varmasti samankokoiset ja sitten se toinen sukka! sen tekeminen on useimmiten yhtä tervanjuontia. Polvisukista haaveilen, mutta kahden polvisukan tekeminen...en tiedä valmistuisiko ne ikinä?

Niin ja opittuani tekemään sukat muuten ok törmäsin ongelmaan, että kun kantapään reunoista nostin silmukoita niin aina jäi reikärivistö siihen mistä ne silmukat nosti. Sittemmin sain konsultaatio apua eräältä vanhalta rouvalta, joka tekee huippu siistejä ja kauniita sukkia (niitä perussukkia) ja hänen nikseillään olen saanut kantapäästä siistimmän. No sukkiahan moni toivoisi saavansa lahjaksi ja joskus niitä teenkin, mutta jopa vauvan sukat saattavat jäädä minulla vaille paria (nytkin on yksi vaaleanpunainen yksinäinen pyörimässä muistilapun kanssa). Siispä kun kerran sen toisen sukan tekeminen tuottaa vaikeuksia pitäisi varmaan opetella tekemään kaksi sukkaa yhtäaikaa, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi opetella asiaa. Sitä paitsi tykkään sukkapuikoista joten tuntuu tylsältä siirtyä pyöröpuikkoon.

Kerran näin ohjelman norjalaisesta sokeasta naisesta, joka neuloi kaksi sukkaa yhtäaikaa sukkapuikoilla. Hän neuloi sukat kahdelta kerältä jotenkin sisäkkäin, että kun sukka tuli valmiiksi niin sisällä oli se toinen sukka valmiina! Sen kun oppisi tekemään!

Huolimatta kaikista näistä ongelmistani mitä sukkien neulomiseen liittyy olen kuitenkin löytänyt suosikki kärkikavennukseni ja suosikki kantapääni =) Ja ennen kaikkea tässä kuluneen parin viikonaika neulonut kahdet sukat!
Puikot:2.5mm
Lanka: Any sukkalanka ruskea, Shoppel wolle Jeans ball vihreä  

Sukat on lahjaksi pikkuveljelle, joka on lähdössä puoleksi vuodeksi Kiinaan. Muutama virhe näistä löytyy...kun väsyneenä neulominen ei kannata! Ihan olen näihin tyytyväinen. Ja olen sitä mieltä että ihan sama mihin päin maailmaa menee niin aina tarvii olla villasukat mukana! Vihreä lanka on ihana, ruskeakin ihan ok.
Puikot: 2.5mm
Lanka: Drops Fabel 

Nämä tein lahjaksi työkaverille, joka muutaman viikonpäästä jää äitiyslomalle kyllähän loppusyksyn vauva villasukkia tarvii! Tällä ohjeella tulee aina kiva lopputulos. En voinut raitoja tasata kun lanka oli jämä josta jäi ihan pieni nöttönen jäljelle, mutta ei se mun mielestä haittaa.

Eilisen yövuoron jäljiltä olo on vielä vähän tokkurainen vaikka aamulla hyvin sainkin nukuttua, mutta siis tällaista tänään. Joskus sukkien neulomisen vaikeuden keskellä on myös jonkin asteisia onnistumisia!

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Vauvansukissa on ihanan pirteät värit. :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja sukkia! Jos sukista ei meinaa tulla samankokoisia, tee raitasukkia, siis ei raitalangasta vaan raidoita itse. Laskeminen on paaaaaljon helpompaa :)

  VastaaPoista
 3. Joo sitä kikkaa oon käyttänytkin että esim. pitsi tai palmikkosukissa voi laskea mallikerrat...kai sitä aika samankokoisia saa mutta toisten sukat vaan on hienompia =)

  Iikku

  VastaaPoista