sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Joitain uutta puikoilta...

No niin nyt se uusi juttu jota olen opetellut eli kirjoneule. Näiden tekemisen välillä toki taisin tehdä yhdet ja puolet villasukat (toinen puolikas vielä kesken). Näitä tehdessä piti kyllä keskittyä kunnolla kaavioihin. En ole juurikaan tehnyt kirjoneuleita ja langan juoksujen vetäminen ei aina oikein onnistu tulee liian löysiä tai liian tiukkoja ja se näkyy näiden lapastenkin kevyessä muhkuraisuudessa. Prässääminen tosin tasoitti pintaa paljon. Olen näihin kamalan tyytyväinen! Ja yllättävän nopeasti sain nämä vielä valmiiksikin. En tosin tiedä että oliko tämä nyt kovin hyvä aloitus projekti kirjoneuleen opetteluun? Siis niitähän on helpompia ja yksinkertaisempia kuviota, joissa langan juoksut tulee täsmällisemmin. Kaiken järjen mukaan tuollainen helpompi malli olis varmaan ollut hyvä aloitusprojekti. Mutta mä halusin pöllölapaset niin ei ollut muuta vaihtoehtoa...ei niitä kukaan muu olis mulle tehnyt!

Ohje: Horatio and Oren (rav)
Puikot: 3mm cubics
Lanka: Keltainen Drops Karisma, Harmaa Novita Nalle

Nää on niin hienot! Mä olen kovin ylpeä itsestäni että nää valmistui näin nopeesti ja ei oo tän muhkuraisemmat!!! Seuraavaksi taidan kokeilla jotain helpompaa. Mutta siis mä tein nämä!

No ainakin se puolikas sukkapari pitäisi saada valmiiksi, kun ne on menossa yhteen vaihtoon! Jotain muutakin taidan neuloa. Huomenna mies lähtee reissuun ja olen koko viikon koiran kanssa kahdestaan kotona! Joten ehdin varmasti neuloakin!

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

5 kommenttia:

 1. No nehän on todella hienot! Todellakin saat olla ylpeä! Mä kokeilin keväällä kirjoneuletta ja ei se nyt niin paha ollut, mutta se lankojen kanssa pelaaminen vaatii varmaan vaan harjoittelua? Ehkä pitää vaan kokeilla lisää :D

  VastaaPoista
 2. oi miten hauskat! hienot! samainen malli täälläkin ollut jonossa jo jonkin aikaa - taidan tehdä joululahjaksi) ja muuten, kirjoneule tasoittuu mun kokemuksen mukaan parhaiten märkäblokkaamalla. eli uita kunnolla (tai pese) ja sit vaan mittoihin asettelu ja kuivumaan. tulee ihan tasaset!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ja kiitos myös vinkeistä jälkikäsittelyyn. Oon jo näitä käyttänyt ja ovat ihanan lämpimät. Mulla onkin uusi vähän yksinkertaisempi kirjoneule tekeillä..ehkäpä miehelle joululahjaksi =)

  VastaaPoista
 4. Nuo lapaset on vaan niin ihanat <3

  VastaaPoista