sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joululahjoja ja läksiäislahja ja surutyöt!

Tää on varsinainen sillisalaatti tämä postaus. Eli kaikki otsikossa mainitut on tarkoitus esitellä. Aloitetaan vaikka lahjoista! Yhdet kuplalapaset olis ja sit kämmekkäät työkaverin läksiäislahjaksi!Ohje: Peruskämmekkäät, kuvio Pehmeitä paketteja -blogista
Lanka: Regia 6-ply
Puikot: 3mm Cubics

Näistä tuli ihan suloiset. Punainen on saajan lempiväri ja sopii muihin lahjuksiin erinomaisen hyvin =)! Koko on tarkoitus olla pienen naisen käteen sopiva ja melko pieni kätisenä uskon sen olevan sopiva. Kuvio on mainio. Yksinkertainen juju joka toimii muuten peruslapasessa hienosti!Ohje: Kupla -lapaset (Rav)
Lanka: Soft wool
Puikot:3.5mm cubics

Vihreän-ruskeat tällä kertaa. Nämä on menossa lahjaksi. Toivon että saaja tykkää näistä. Tää on kyllä hauska malli tehdä. Ihan vähän alkaa jo kyllästyttää. Vielä yhdet varmaankin on tehtävä kun kaveri on tällaisia toivonut! Mut teen kyllä muuta välissä!


Sitten ne surutyöt. On kumma miten helpottaa neuloa jotain synkän väristä ja niin isoa että siihen voi surun hetkillä kietoutua. Tein surutyönä siis huivin ja pipon tein hautajaiskäyttöön, mutta en sitä sitten tarvinutkaan. Muutaman kerran olen kuitenkin sitäkin jo käyttänyt.
Ohje: Norie (Rav)
Lanka: Katia baby merino
Puikot: 3mm

Hattu on samalla ohjeella tehty kun sinisävyinen. Lanka on täysin erilaista ja vaikutelmakin siksi hyvin erilainen. Tämä on myös ohjeen kokoa pienempi, koska lanka ei riittänyt isompaan. Kaaviotoistoja on vaan kolme ja kavennuksiakin taisin soveltaa. Ihan kiva tämä on.  Ehkä tähän malliin parempi on laskeutuvampi lanka.
Ohje: McCafferty (Rav)
Lanka: Regia silk 6-ply
Puikot: 5mm

Huivista tuli ihana! Juuri sellainen kun ajattelin. Kovasti tykkään tästä mallista. Jotenkin tykkään tästä enemmän yksivärisenä, kuin ohjeessa olleena kirjavana, vaikka sekin on kaunis. Reunuksen neulominen otti eniten aikaa tässä huivissa mutta oli sen arvoista! Tämä oli minulla hautajaisissa ja tuntui, että jokainen suruntunne ja ajatus sekä ihana muisto rakkaasta ystävästä oli neulottu tähän ja kulkimukana. Ja siltä tämä huivi tuntuu edelleen. Olen käyttänyt tätä joka päivä tämän valmistuttua. Tuntuu lohdulliselta ottaa tämä kaulaan ulos lähtiessä ja kietoa harteille kun paleltaa. 


Joulu valmistelut on minulla jo aika hyvällä mallilla. Vielä taidan neuloa parit lapaset lahjakoriin ja ehkäpä jonkun pannan ja jotain muuta pientä. Kinnasneula rukkaset haluaisin tehdä isälle, mutta en ole siinä kovin taitava ja aika viime tippaan jäi tämä aloitus, joten katsotaan.

8 kommenttia:

 1. Kivat kämmekkäät! Selostukseni oli siis ymmärrettävä... ;)
  Kauniita nuo suruneuleet. Neulominen on terapiaa parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikein hyvin ymmärrettävä! Neulominen on parasta terapiaa!

   Poista
 2. Kauniita töitä olet taas tehnyt:)

  VastaaPoista
 3. Upea tuo huivi. Ja jotenkin kosketti tuo miten siitä kerroit <3

  VastaaPoista
 4. Kivoja lahjoja. :) Käsillä tekeminen on kyllä hyväksi myös päälle. Jaksamista ja joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein muuta osannut tehdäkään kun neuloa! Ehkä se on mun tapa käsitellä asioita. Kiitos! Mukavaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista