keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulun hetkiä

Joulu on sujunut ihanan leppoisasti juuri niin kuin halusinkin. Su ja aatonaatto vietettiin ihanien ystävien kanssa. Syötiin ja oltiin vaan yhdessä. Aatonaatossa parasta oli että sain tilaisuuden viettää joulua (hieman etukäteen mutta kuitenkin) ihanan kummipojan ja hänen vanhempiensa kanssa. Kyllä ne hetket on vaan parhaita ja tärkeimpiä! Jouluaattoa vietettiin vanhempieni ja pikkuveljeni kanssa. Toinen pikkuveljeni on vaimonsa kanssa vaimon kotimaassa, joten porukka oli aika pieni.

Olis mulla esitellä tässä yksi jouluneule ja muutama lahja. Pikkuveljen sukat valmistui  eilen joten niistä kuva nyt ja appiukon tossut jo jonkun aikaa sitten mutta kuvaus on jäänyt. Anopin tossuja en ole vielä edes aloittanut!!!! Niin ja itselleni tein joulupipon.
Ohje: Jul hat (Rav)
Lanka: Cascade 220 sw sport
Puikot: 3.5mm

Kannattaisikohan lanka ohjeeseen valita menekin perusteella eikä värin. Tämä vyyhti oli niin kauniin jouluinen että se päätyi puikoille kun aloitin tämän pipon. Huoh. Liian matalahan tämä on kun lanka ei sitten oikein riittänytkään ja kavennuksiakin piti muokata...Houkuttaa kovin purkaa tämä ja käyttää ihana lanka johonkin mitä tulisi käytettyä! Ehkäpä teen niin. Käytin tätä kuitenkin  aattona joten joulu hattuhan tämä oli. Ohjesta täytyy vielä sanoa että se oli kiva vaikkakin tosi perus. Mut erityisesti päälakikavennukset viehätti tässä mallissa!

Lanka: Naturgarn No1 ja hieman ruskeaa eco wool lankaa
Puikot: 6mm

Appiukolle huovutettu tossut. Nää on tehty naisen koolla. Ajattelin alunperin näitä anopille. Mutta huovutettuani nämä ensi 40 asteessa niin kuin ohje ehdottaa ja sitten 60 asteessa kun eivät olleet huopuneet tarpeeksi oli koko silti valtava anopin 36 jalkaan. Nämä on passelit mieheni jalkaan, joka on samankokoinen kun appiukon jalka, joten appiukolle nämä sitten menee. Joudun varmaan etsimään jonkun muun ohjeen tai pienentämään ohjetta että saan pienijalkaiselle anopille sopivat tossut huovutettua. Nää on kyllä mainiot. Näyttää varsin hassuilta mun pienessä jalassa tuossa kuvassa. Idean sain Vinksallaan -blogin tossuista.  Ohjeen lankahan on huopasta joten tämä vaikuttaa varmaa aikapaljon koon pieleen menoon. Mun lanka taitaa olla melkein puolet paksumpaa!
Ohje: Omat sukat vohveli-kuviolla
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3.5mm cubics

Pikkuveljen joulusukat. Kysyin mitä toivoo ja sukkia kaipaili joten jo aatonaattona aloitin sitten näiden teon. Reissussa olevan pikkuveljen sukat on vielä tekemättä. Ja varmasti vielä teen jotain veljen vaimolle, kuhan tulevat suomeen vaikka sukat jo hänelle lähetinkin. Tää on kyllä ihan neulepinta! Aion tehdä näitä lisää, vähän niinkuin joustinneule mutta ei kuitenkaan joustinneule! 


Tänään aion neuloa jotain kivaa myös itselleni! Pipon tai kaulurin tai sukat...olisi muutama hyvä ohje jotka pitäisi toteuttaa! Tästä ja huomisesta pitää yrittää ottaa kaikki lepoja rauha irti ennen perjantai aamun töihin paluuta!6 kommenttia:

 1. Kivoja lahjoja ja minusta tuo joulupipokin näyttää oikein somalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä se vaan käytössä mietityttää kun se tuntuu myös hieman väljältä päänympärykseeni.

   Poista
 2. Ihania, lämpimiä lahjoja. Omaa päätä unohtamatta; sekin on tärkeä. :))

  VastaaPoista
 3. Pehmeät paketit ovat parhaita! :-) Kauniita lahjoja ja joulupipo on kyllä erityisen suloinen...

  VastaaPoista