lauantai 8. helmikuuta 2014

Villaa ylle ja rumeliinit!

Voi että joskus onnistuu neulomaan ihania asioita ja sit ei niin ihania. Ihanaa on mun uusi villatakki ja kamalaa on sukat jotka tein sukkalankojen tuhoamishaasteessani. Eli kyseessä on sukkalankalaatikon tyhjennys vol.2 ja näiden jälkeen ei ole tehnyt edes mieli aloittaa seuraavia sukkia. Sen sijaan villatakki jonka tein itselleni ystävien häihin on ihana. Häitä vietetään ensi perjantaina ystävänpäivänä, joten sitkeästi yritän jaksaa odottaa sinne asti ennenkuin otan uuden villatakin käyttöön. Huoh...odottavan aika on niin pitkä! Ohje: Rocky Coast Cardigan, Coastal Knits -kirja (rav)
Lanka: Cascade 220 
Puikko: 6mm ja 5mm
 
Tää malli on roikkunut ja roikkunut jonossa siitä asti kun ilmestyi. Nyt vaan alkoi tuntua että tää ois juuri oikea valinta talvihäihin lämmikkeeksi. Langat ostin Kujeen vierailulta ihan toista villatakki mallia varten, mutta väri tuntui juuri sopivalta joten käytinkin ne sitten tähän. Lankaa ei kulunut kuin neljä vyyhtiä joten ostamastani kuudesta on kaksi jälellä. Mietiskelinkin että tilaisinko neljä lisää kun tämä on niin kivan väristä ja tekisin sen alkuperäisen suunnitelman mukaisen villatakin myös tästä väristä? 
Jos olisin lueskellut Ravalrysta kommentteja muiden tällä ohjeella tekemistä villatakeista olisi into saattanut laantua alkuunsa. Onneksi en lueskellut. Monella oli ongelmia hartiaistuvuuden kanssa, mutta mulla ei onneksi ollut sellaisia ongelmia. Mietin että vaikuttaisko tuohon hartiaistuvuuteen se jos valitsee ohjesuositusta pienemmän koon, niin silloin istuvuus varmasti kärsii! Hihojen aloitusvaiheessa luin ravelrysta projektien kommentteja, kun halusin nähdä millainen tämä olisi 3/4 osa hihoilla ja siitä viisastuneena tein hihat ilman kavennuksia, kun tuntuivat sovittaessa sopivilta. Ja kieltämättä ohjeen kavennus tahdilla hihoista olisi tullut aika kapeat. 
Tämä valmistui hurjan nopeasti varmaan viikossa. Mallineule oli superhelppo muistaa ja näin ollen takki oli mitä parhain telkkarineule! Hihoja lukuunottamatta takki on tehty ohjeen mukaan ja hihoistakin jätin vaan kavennukset pois ja tein ne hieman lyhyemmäksi kun ohjeessa! Olen oikein ihastunut tähän takkiin, nyt tarvii vaan jaksaa odottaa ystävänpäivään asti että tän saa aktiivikäyttöön (pitkin olohuonetta hiippailua tämä päällä ei lasketa). 


Ohje: Rumeliinit, Omat pitsisukat
Lanka: Sandness garn Fantasy
Puikot: 3mm Cubics

Tää on mun luotto pitsisukka malli. Mut tällä kertaa lopputulos ei ole kovin ihana! Lanka ja pitsi nyt ei ihan kamalan hyvin käy yhteen. En vaan viitsinyt purkaa kun oli jo toinen sukka valmiina. Näiden jälkeen ei ole kyllä huvittanut neuloa sukkia. Aion kuitenkin sitkeästi jatkaa sukkalankojen tuhoamista! 


Olen pyrkinyt aloittamaan mahdollisimman vähän uusia töitä että keskeneräisten määrä jäisi mahdollisimman pieneksi. Vaikeeta välillä on mut olen onnistunut keskittymään nyt ihan kahteen työhön vaan! Ehkäpä valmistakin tulee hieman nopeammin. Mukavaa viikonlopun jatkoa ja alkavaa viikkoa kaikille!


25 kommenttia:

 1. Upea takki! Olen myös ihaillut tuota samaa mallia:) Olet kyllä nopea neuloja, näyttää niin suuritöiselle. Toisaalta joskus huomaa itsekin, että kun on jostain innoissaan niin sitä jaksaa neuloa ihan eri tahtiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja näin paksusta langasta tulee äkkiä valmista =) Kiitos!

   Poista
 2. Ihana takki <3 <3 Aivan täydellinen. Eikä sukatkaan minusta mitkään rumilukset, ne ovat vain väärin ymmärretyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No väärinymmärretyt kyllä kuulostaa paremmalta!

   Poista
 3. Ihana takki, eikä sukissakaan ole vikaa, jos tykkää sinisestä ja raidoista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ehkä sit tykkää sinisestä, raidoista ja pitsistä yhdessä =) Erikseen kylläkin! Takki on kyl ihana ollut myös käytössä!

   Poista
 4. mä itseasiassa viehätyn noista sukista jopa enempi kuin tuosta takista... (outoako?) täydelliset farkkujen kanssa! ei niin että villatakissa mitään vikaa olis, näyttää ihan luottoneuleelta, siis sellaiselta jonka vetää mielellään päälle aina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi sä puhut näiden sukkien kanssa samaa kieltä =)

   Poista
 5. Kaunis takki ja kauniit ovat sukatkin!

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kaunis takki! Ja villasukkia tarvitaan aina :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin totta et villasukkia tarvii aina!

   Poista
 7. Tosi hieno villatakki! :) Ennen pitkää sukatkin lienevät käytössä... Hassutkin lämmittää! :D

  VastaaPoista
 8. Mahtavan hieno takki! Eivätkä nuo sukatkaan minusta mitkään rumeliinit ole - päinvastoin!

  VastaaPoista
 9. Kaunis Rocky Coast! Miulla oli tähän jo langatkin aikanaan hommattuna, mut jätin neulomatta just muiden neulojien kokemuksista luettuani. Tämän perusteella malli kyllä pääsee takaisin jonoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä tykännyt tästä käytössäkin. Ja istuu hyvin päällekin. Varmaan huolellinen koko valinta ja sovittaminen auttaa löytämään hyvän istuvuuden niin ja hihat kannattaa tehdä oman mielenmukaan =)

   Poista
 10. Todella kaunis tuo Rocky Coast! Nyt alkoi munkin tehdä mieli tuollaista!

  VastaaPoista
 11. Onpa kiva neuletakki, voi kun minäkin osaisin, hihojen teko ja istuvuus neuleiden teossa pelottaa. Sukat ovat minusta ihanat, niin väri kuin mallikin :)

  VastaaPoista