keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Lilaa pitsiä

Eräs kaveri toivoi polvisukkia joulukuussa. Tammikuussa sain mitat sukkiin, helmikuussa päätin, että teen  pitsiä ja valitsin langat varastosta ja aloitin sukat. Tänään sain sukat valmiiksi. Ja hetihän ne pitää julkaista täällä. Näidän tekeminen on kyllä kestänyt monta viikkoa, mutta mä olen tehnyt samalla noin neljää eri neuletta.


Ohje: Pitsisukka Yhteishyvän nettisivulta
Lanka: Teetee Pallas
Puikot: 3mm cubics

Ohje oli oikein simppeli ja varresta tuli kivan joustava. En ole tehnyt näihin kavennuksia tai levennyksiä, mutta joustavan pitsin takia sukat istuvat hyvin jalkaan. Mitoista huolimatta tuntui haastavalta tehdä polvisukkia ilman, että on sovitus mahdollisuutta, kun en ole niitä kovin paljoa tehnyt. Olen kyllä itse näihin tyytyväinen ja jos saaja ei näistä pidä niin otan sitten omaan käyttöön. Kantapää on tehty perinteisesti Mary Oljen kirjan ohjeella. Kirjassa sanotaan kantapään olevan puolipatenttia. Sukkien saaja on kantapäiden suurkuluttaja niin yritin tehdä mahdollisimman paksun ja vahvan kantapään. Niin ja sukat näyttää mun jalassa vähän väljältä jalkaterästä, kun ovat hieman isommat kuin mitä itselle tekisin.


No tämä viikkoa jatkuu töiden parissa, joten katsotaan saanko mitään neulomuksia valmiiksi tällä viikkoa. Mukavaa viikonjatkoa kaikille!


8 kommenttia: