keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Huivien hulmutessa

Kevät on tullut ja minä olen neuloskellut kaikkenlaista. Nämäkin huivit on ollut monta viikoa valmiina mut kun tuo pingottaminen ei meinannut onnistua. Niin ja sitten on se villatakki joka kaipaisi pingotusta niin mitäpä minä teen tapetoin yhden viikonlopun olohuonetta, virkkaan jättimäistä isoäidinneliötä, neulon villapaitaa ja pipoa ja niin edespäin. Eli siis kaikkea muuta kuin pingotan ja päättelen lankoja. Mut jospa ensi viikolla viimeistään saisin sen villatakin pingotettua. No sain kuitenkin pingotettua edes nämä pari huivia!
Ohje: Liliopsida (rav)
Puikot: 4mm
Lanka: BC garn Semilla

Lanka on ihana, ohje oli ihana ja huivi on tietenkin ihana. Tässä taanoin törmäsin Titityyhyn siinä sulkemisajan kynnyksellä (20min aikaa). No siellä törmäsin sitten mukaviin tuttuihin neulojiin! Aikani törmäiltyä kaikkien ihanien lankakerien edessä, ihastuin Semillan harmaaseen sävyyn. Jo silloin se alkoi muotoutua Liliopsidaksi mun mielessä. Ja sellainenhan niistä tuli. Lankaa jäi jäljelle pari metriä.

Ohje: Orbit (rav)
Puikot:4.5mm
Lanka: Debbie Blis Cashmerino DK 

Kivalta näytti tämän huivin ohje ja pitihän sitä kokeilla. Mun versio on hieman isompi, kun päätin käyttää kaiken langan tähän. Langat löysin Kierot puikot -retriitin lahjoituspöydästä. Ihastuin heti langan tuntuun ja väriin. Tämä oli mainio matkaneule pääsiäislomalla. Tykkään tästä muuten mutta huivin malli on joten kovin pitkulainen. Ehkä seuraavaksi teen sen toisen samaan settiin kuuluvan huivin joka ei oo ihan näin pitkulan mallinen. Kiva tää on kuiteskin, toistaiseksi tän paikka on lahjakorissa. Hieman tuntuu ettei tuo muoto ole mulle ominta.


Huivi terveiset olis nyt tässä. Tosin suunnitteilla on serkulle ylioppilaslahjaksi pitsihuivi. Tosin mallin valinta on vielä kesken. Yritän myös parantaa tapani tuon viimeistelyjen tekemisen suhteen niin on jotain päivitettävää tänne blogiinkin. 

14 kommenttia:

 1. Tosi kivoja huiveja! paljonko debbie blissiä sulla meni tuohon toiseen? (nimim. saattais olla jokunen kerä tuolla lanka-arkun pohjilla, ja inspis tul heti kun näytit oman huivis....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) n. kolme kerää meni ja vähän vähemmällläkin olis pärjännyt.

   Poista
 2. Ihania molemmat! Orbit alkoi houkutella minuakin:)

  VastaaPoista
 3. Kauniita huiveja olet neulonut!

  VastaaPoista
 4. Hienoja huiveja. :) Ihana sävy Debbie Blississä.
  Ps. Oletko kokeillut pingoituskaapeleita? Vips vaan ja huivit on pingoitettu! :) Niitä ennen se ryhtyminen oli kyllä työn ja tuskan takana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pingotuskaapelit on joskus kyllä mielessä, mut ei ne taitais ratkaista tätä laiskuutta =)

   Poista
 5. Kauniita huiveja! Minäkin ihastuin erityisesti tuohon Orbitiin. :)

  VastaaPoista
 6. Nättejä huiveja, kyllä tuollaiset simppelit mallit toimivat aina. Samanlaista viimeistelyn tuskaa on havaittavissa täälläkin, tsemppiä sinne sen suhteen myös :)

  VastaaPoista