lauantai 22. marraskuuta 2014

Kun kaksi yhtä hullua saa saman idean yhtä aikaa...

Mitä siitä sitten seuraa jos kaksi sopivasti yhtä hullua tulee keksineeksi saman idean yhtäaikaa. No tilannehan lähtee ihan käsistä! Me ainakin Lankatarhan Tiinan kanssa onnistuttiin lietsomaan innostuksemme ihan uudelle tasolle kun näin kävi. Facebookissa (juu asutaan varmaan n.3km päässä toisistamme) päädyimme keskustelemaan eräänä(kin) päivänä ja kumpikin oli ajatellut samaa... Jospa tekis jämälangoista joulukalenterin. Siitä se sitten lähti.

Ensin ajateltiin, että minä teen Tiinalle ja Tiina minulle, mutta sitten tuli mieleen, että olispa kiva antaa lahjaksi yhdelle tai oikeestaan kahdelle kamulle tällaiset kalenterit. Ja sitten vielä houkuteltiin Kirjan ja kutimen Katjakin mukaan. Lopputulos oli sitten se, että minä, Tiina ja Katja kerittiin kukin tahoillamme langanjämiä yhtä kalenteria varten eli yhteensä kolmea varten. Me askarreltiin Tiinan kanssa noita pusseja kolmeen kalenteriin. Ja tämän viikon torstaina Tiinan kanssa istuttiin alas sekoitettiin lankapallerot ja jaettiin kolmeksi kalenteriksi. Lisäksi jaoteltiin pallerot niin että puseista 1-12 neulotaan yksi sukka ja 13-24 pusseista neulotaan toinen sukka. Pussit kiinitettiin nyöreihin ja niihin kirjoitettiin numerot. Nyt kalenterit odottavat toimittamista saajilleen!
 

Joulukalenterista paljastuu yhteensä n.200g lankaa. Eri päivien pusseista paljastuu erikoisia jämiä, niistä sitten neulotaan sukat. Näiden tekeminen oli varsin hauskaa, tosin hieman aikaa vievää. Pelkkien pussien tekemiseen yhteen kalenteriin meni noin tunti + kaikki muu lankojen keriminen ja valikointi, pussien kiinnittäminen ja koristelu yms. mutta olihan se sen arvosta! Kaksi tehtiin tuollaisiksi leveiksi nauhoiksi ja yhdessä pussit on kulmasta kiinni ajatuksella, että se voi roikkua ylhäältä alaspäin. Nuo kaksi pussijonoa on aika pitkiä, mutta sellaisenkin voi ripustaa kuten tuossa alarivin ensimmäisessä kuvassa. Joulukuussa sitten neulotaan niitä sukkia näistä!

Niin ja jottei jäisi epäselväksi niin tässä on Katjan kalenteri ja lahjaksi menevät kaksi. Eli Tiinan ja minun kalenterit vielä puuttuu. Tänä vuonna kalentereita valmistuu siis viisi. Ensi vuonna sitten tehdään vielä pientä tuotekehittelyä! Niin ja mullahan on pahasti kesken se Tiinan kalenteri, mutta onhan tässä vielä päiviä joulukuun alkuun! Mukavaa joulukuun alun odotusta kaikille. Sittenhän se alkaa se jämäsukkajoulukalenteri myös Missä Neuloimme Kerran -blogissa! Jos ei kaverit oo askarrellut tälläistä kalenteria =D

16 kommenttia:

 1. Aivan ihana idea! Oi, olisipa moinen kalenteri <3

  VastaaPoista
 2. Ei hätää, miullakin on siun kalenteri vielä kesken! Pitikö sen muuten olla valmis tämän vuoden joulukuuksi?! :P

  VastaaPoista
 3. Miten iloinen idea! :D Tuleeko ne sukat sitten vaihe vaiheelta blogiin (jos ja kun kaikki kalenterit siis ajallaan valmistuvat)...? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne sit tuu =) Ainakin omani näytän täällä blogissa!

   Poista
 4. Kiitos kaikille! Pakko olla samaa mieltä kyllä tää vaan on aika huippu idea! Syksyn parhaita!

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea ja erinomainen toteutus! Hommaahan tossa on, mutta kuten itse totesit, varmasti kaiken vaivan arvoinen. Nautinnollista joulun odotusta Sinulle!

  VastaaPoista