lauantai 10. tammikuuta 2015

Lakossa!

Ei en ole neulomislakossa vaan siinä lankalakossa niinkuin moni muukin tammikuussa usein on. Meillähän on tässä talossa yksi huone, joka toimii työhuoneena. Tämän huoneen on isohkolta osalta valloittanut mun langat yms. No joulukuussa mä sitten tuskastuin tuohon lankamäärään ja päätin tammikuun alusta lopettaa puoleksi vuodeksi langan ostamisen. Ennen tätä ehdin kuitenkin hankkia vielä villatakki langat dropsin alesta, Väinämöistä värissä munakoiso villapaidan verran ja Väinämöisen värissä iiris. Viimeisen tulin hankkineeksi ihanvaan nimen värin takia!

Toinen tammikuussa alkanut projekti on neuloa keskeneräiset valmiiksi! Monta työtä on viimeistelyä vailla tai ihan älyttömän vähästä kiinni. Eilen purin yhden villatakin hihat ja tein uusiksi pienemmällä puikkokoolla, koska tiheys niissä hihoissa oli ihan pielessä ja näin ollen myös koko. No takki on nyt kuivumassa ja on enää lankojen päättelyä ja nappeja vaille valmis.  Vielä tuolla käsityökopassa on noita keskeneräisiä, jotka aion tehdä loppuun.

Tässä postauksessa on nyt kuitenkin esillä alkuviikon lomareissussa valmistuneet sukat. Lähtiessä napasin villatakkiprojektin lisäksi mukaan hetken mielenjohteesta pari kerää Vetoa. Hyvä niin sillä joululahja -kassissa ei ollutkaan enää miehen siskolle sopiva sukkia, kyläilyn aikana tekaisin sitten sopivat sukat lämmittämään hänen varpaitaan.Ohje: Perussukat, ranskalainen kantapää
Puikot: 3mm cubics
Lanka: Vuorelman Veto

Tää on kyllä kivaa lankaa neuloa tämä veto. Ja ainakin omissa sukissa on ihan hyvin kestänyt. Mulla oli vaihtoehtona lilaa ja harmaata avatut kerät ja sitten yksi vyyhti petroolia, koska kerimis urakka ei huvittanut puikolle pääsivät valmiiksi kerityt. Ihan tällaiset perusraitasukat raidotuksella 5+2. Just sopivat saajalleen!


No lähiaikoina yritän saada niitä keskeneräisiä valmiiksi ja myös viimeisteltyä ja kuvattua! Ensi viikolla alkaa taas työt ja tämä hieman reilu viikonloma on sitten pidetty.


4 kommenttia:

 1. perusraitasukat on välillä tosi hyvä juttu. Pitäis tehdä itsellekin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitoihin mä palaan aina ne on vaan niin kivoja =)

   Poista
 2. Kovin järjestelmällistä tuo sinun lakkoilu ja keskeneräisten töiden valmiiksi saattaminen. Siitä tulikin mieleeni käydä vuosittaisen lankavarstopunnituksen kimppuun. Samalla voisin listata keskeneräiset ja yrittää ryhdistäytyä niiden kanssa.

  Kauniit värit noissa raitasukissa ja toimiva tuo 5+2 raidoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkohan nyt tahtomattani antanut vääristyneen kuvan toiminnastani...en mä taida kuitenkaan kovin järjestelmällinen osata olla.

   Poista