tiistai 30. joulukuuta 2014

Joululahja pipo ja joulun ajan rentoutusneule

Joskus vuosia sitten neuloin miehelleni pipon, joka sai suuren suosion! No kuinka ollakaan juuri se pipo sitten hävisi. En tullut neuloneeksi uutta, kun muita pipoja oli riittämiin. Sitten näin toteutuksen ohuemmasta langasta neulottuna vähän ennen joulua ja päätin, että siinä olisi sopiva joululahja miehelle. Vähän hankala tätä oli salassa neuloa, mutta onnistui. Pipo oli täysin ylläri!
Lanka: Cascade Heritage
Puikot: 2.5mm

Tein pipon isomalla koolla ja sopiva tuli. Kuvissa tää on mun päässä ja näytää hieman isolta mut miehelle on just sopiva. Eipä tästä varmaan sen kummempia sanottavia ole! Pipo sai innostuneen vastaanoton ja on ollut miehellä päässä joka päivä ja jopa sisällä...Onnistunut joululahja siis.


Toinen pipo on sitten tehty vaan huvin vuoksi, kun kaipasin jotain erilaista ja helppoa neulottavaa. Niin päätin sitten neuloa pipon jonka rakenne on varsin erilainen ja ohje täysin vieras. Pipo oli lopulta tosi helppo tehdä ja oli mukavaa ajankulua nukkumapäivänä milloin ajatus ei ole aina kirkkaimmillaan.
 Ohje: Langfield (Rav)
Lanka: Debbie bliss Rialto DK
Puikot: 3mm

Pipossa oli varsin hauska rakenne. Ensin tehtiin kolmio ja siitä sitten jatkettiin lyhennetyillä kerroksilla ja kavennuksilla. Tykkään tästä rakenteesta tosi paljon. Niin ja tän voi tehdä minkä paksuisesta langasta vaan!!!  Alku kolmion koolla säädetään minkä kokoinen piposta tulee. Eli tämän voi tehdä kenelle vaan sopivaksi varsin simppelisti.  Ohjeen malli pipo oli tehty väriä vaihtavasta langasta  ja sellaisen haluan itsellenikin! Tää oli ns. koeversio ja seuraava on jo suunnitteilla. Mulla on  pari mukavaa lankaa joiden väliltä en osaa päättää. Tää meni sitten lahjakoriin. Vaikka lanka onkin varsin pehmeää ja ihanaa niin ruskeita pipoja mulla on ihan tarpeeksi! 


Mulla on vielä huomispäivä ja perjantai töitä. Sen jälkeen alkaa loma !!! Sitä odotellessa kaikille hyvää uutta vuotta 2015 ja mukavia juhlia!


12 kommenttia:

 1. Komea Cousteau! Tuo Langfield piti heti panna muistiin, on sen verran hauskan näköinen pipomalli. Kiitos vaan vinkistä! :)
  Hyvää uutta vuotta, ja varsinkin lomaa, sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Komeat pipot. On yllättävän helppoa yllättää mies neulelahjoin. Neuloin miehelle kahdet sukat sen istuessa vieressä. Ei se kertaakaan kysynyt, mitä puuhaan. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh Juu mäkin neuloin tätä miehen istuessa vieressä. Se vaan sanoi paketin avattuaan että mulla on aina niin monta työtä kesken ettei se tiiä mitä mä milloinkin neulon =D

   Poista
 3. Onpa tosiaan hauska rakenne tuossa Langfieldissa!

  VastaaPoista
 4. Jännä on Langfield, kyllä vain. Tuo sinunkin tekemäsi on kaunis, ei vaadi liukuväriäkään toimiakseen.
  Vaan eka 'peruspipo' on aina vaan niin toimiva, hyvä ja sopiva, että ei sen voittanutta taida olla. Käyttömäärästä päätellen lahja osui ihan nappiin!

  Oikein mukavia viimoisia työpäiviä, hyvää lomaa ja oikein onnistunutta tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusjutut toimii useimmiten oikein hyvin! Lahja oli ihan täsmä, tiesin sen olevan varsin toivottu, koska edellinen oli suosikki. Koko vähän jännitti!

   Poista
 5. Hienot pipot! Costeau-pipo pitäisi kyllä vielä joskus tehdä itsekin ja allaoleva pipo vaikuttaa kiinnostavalta myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen molempia! Alla oleva pipo pääsi anopin käyttöön ja on ollut kuulemma erinomainen!

   Poista
 6. Nämä tällaiset on aina niin ilahduttavia tarinoita mallin suunnittelijalle. Ihanaa, että Cousteau-pipo on mieleinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ohjeesta! Pipo on todella mieluinen siitä päätellen että sen saamisen jälkeen se on ainoa pipo mitä on käytetty =)

   Poista