maanantai 15. joulukuuta 2014

Piirakkasukat

Aina aika ajoin nään jollain käytössä ne kuuluisat piirakkasukat. Ikinä en ole niitä aikaisemmin neulonut, joten nyt päätin tekaista vielä yhdet sukat lahjakassiin joulun varalle. Jostain syystä teki mieleni neuloa varastossa pyörineestä Seiskaveikka kerästä jotain (ehkä siksi että se oli viimeinen kokonainen kerä kyseistä lankaa)!!!!! Niin ja mallin ja langan valintaan vaikutti myös Tiina puikoissa -blogin kaunis sukkasarja.
Ohje: Piirakkasukat (yhteishyvästä leikattu ohje)
Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot: 3mm cubics

No ensikin tää Seve oli sellaista vanhempaa erää ja ihan siedettävää neuloa. Ei pahasti narskuvaa eikä ainakaan pörröistä niin kuin se nalle johon syksyllä sorruin! No malli oli selkeä ja ihan ok. Jotenkin hankalaksi koin sen, että kantapään yhteydessä siirrellään kahta silmukkaa edes takaisin. Minähän sitten yövuoron jälkitilassa kavensin kiilakavennuksissa muutaman silmukan liikaa ja sukka on neulottu loppuun 48s eikä 50s kuten ohjeessa neuvottiin.Mutta ihan sopivat näistä tuli 38/39 jalkaan. En kyllä kauheasti innostunut tästä mallista. Ihan ok neulottava ja ihan nätti, mut jotain jää vaan puuttumaan, ehkäpä ohuemmasta langasta neulottuna nää ois kivemmat! Tiinakin oli tehnyt suurimman osan sarjastaan nallesta!


Joulupiparit tuli leivotuksi eilen ja lahjat on paketoitu sekä kortit lähetetty. Vielä olisi suunnitelmissa leipoa kuivakakkuja ystäville joulumuistamiseksi ja sitten neuloa ne lapaset, joita en ole saanut vielä tehdyksi. Mut onhan mulla vielä yli viikko aikaa! Mukavia jouluvalmisteluja kaikille!


10 kommenttia:

 1. Ihanan piristävän keltaiset! :)

  VastaaPoista
 2. Ootko ihan varma, ettet halua neuloa kanervanpunaisesta häpärisukkia?!! :P Keltainen on kiva väri. Mutta ehkä tuo malli olisi kivempi ohuemmasta langasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu varma oon vaikka ammatinpuolesta sopiskin =D Ohueammasta oli kivempi!

   Poista
 3. Mie en oo ikinä ymmärtäny miks näiden nimi on piirakkasukka... Mut kivannäköset ne on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se johtuu tuosta rypytyksestä vähän niinkuin karjalanpiirakka?! En tiiä mut ei oo kyllä kivoin nimi sukkamallille!

   Poista