keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Ruoste

Joskus vuoden vaihteessa aloitin lankalakon. Sehän sujui alkuun ihan kivasti ja lankaa ei tullut hankittua. Viime kuukausina olen siitä sitten lipsunut enemmän ja vähemmän. Opiskelujen aloittaminen Jyväskylässä ei auttanut asiaa, koska Titityy muuttui melkein lähilankakaupaksi. Syyskuun opiskelureissulla kotiutin sukkalankaa, joka on pitkään ollut toivelistalla. Tästä langasta tehtyihin sukkiin törmäsin heti lankalakon alettua ja kuinka ollakaan meinasi romahdus tapahtua heti. Sain kuitenkin lykättyä romahdusta tammikuusta syyskuuhun,  joten ihan hyvinhän se sitten meni.

Ohje: Vestigial (rav)
Lanka: Väinämöinen sport, värissä ruoste
Puikot: 3mm

Törmäsin tähän ohjeeseen kun selailin siililangan nettisivuja. Heti teki mieli yhdistää tämä lanka ja malli. Itse tykkään et kivat tuli. Tällaiset paksummatkin sukat on ihan mukavat. Paljon on ollut käytössä. Jotenkin nämä ruosteen värit myös mielyttää kovasti.  Tämä malli sopii kyllä hyvin pätkävärjättyyn lankaa ja ekakertaa mua ei haittaa se että väri menee miten lystää. 


Jotenkin tuo valmiiden töiden kuvaaminen on hidasta. Villatakista ja Kapasta puuttuu edelleen kunnon kuvat. Ehkäpä viikonloppuna.
 

8 kommenttia:

 1. Kyllä on kauniit sukat ja tykkään väristä tosi paljon. Laitoinpa ohjeen talteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tykkään tästä väristä... seuraavaksi ehkä hankin tätä väriä ohuempana.

   Poista
 2. Kivat sukat! Täytyypä laittaa ohje itselle muistiin, kun seuraavan kerran pähkäilen pätkävärjättyjen lankojen mallien keksimisen vaikeudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä ihan täydellinen ohje pätkävärjätylle.

   Poista
 3. Hienot sukat! Minunkin piti heti napata tuo ohje talteen :)

  VastaaPoista