perjantai 26. helmikuuta 2016

Ankeuttajia

Mä pidän väreistä! Mä en myöskään tee tilaustöitä nykyään. Paitsi kun mun yksi kaikkein parhaista ystävistä jotain pyytää! Niinpä lupasin neuloa kahdet sukat ja pipon. Väreiksi toivottiin pipoon vaaleaa beigeä ja sukkiin neutraaleja värejä. Tässä vaiheessa lankavarasto joutui koetukselle ja tehdäkseni beigen pipon jouduin lankakauppaan! Ostin yhden täsmäkerän beigeä pipoon sopivaa lankaa ja kaksi kerää beigeä fabelia myöskin täsmämäärän ja kaivoin varastosta harmaata fabelia kaksi kerää. En nyt sit laskenut näitä ostoksia langanostolakon rikkomiseksi, koska vaihtoehtoja ei ollut niin ja ennen kaikkea langat on käytetty. Fabelia jäi beigeä ehkä joku 20g joten jämälanka koppa kasvoi nöttösellä.Ohje: Peruspipo ilman ohjetta
Lanka: Drops baby merino 
Puikot: 2.5mm ja 3.5mm

Ohjenuorana tähän pipoon oli pari epämääräistä kuvaa kaupan piposta sovituskopissa. Alkuperäisessä oli rullaava reuna, josta päädyttiin huonojen käyttökokemusten vuoksi pois eli siis kapea resorireuna ja muuten sileää neuletta. Toivoin kovasti, kun arvoin millaista pipoa nyt oikeestan halutaan, että mallipiposta olisi ollut vähän parempia kuvia. Lisäksi pipon saajan päänympärys on 48cm kyseessä on aikuinen nainen! No näillä sit mentiin pipo menee mun pieneen päähän ja on aikalailla peruspipo toivotaan nyt et se on sinnepäinkään mitä haluttiin. Saaja on siis mun kaverin sukulainen ja kyselyistä huolimatta olisin kaivannut lisätietoa pipon vaatimuksista.Ohje: Omalla pitsisukka mallilla
Lanka: Fabel
Puikot: 2.5mm cubics

Tällä mallilla olen tehnyt aiemminkin parit sukat. Tää oli kyllä tuskallinen kokemus tylsistyttävä ja puuduttava. Beige väri tuntui imevän minusta kaiken voiman ja nämä tuntui todellisilta ankeuttajilta, jotka imee kaiken ilon elämästä. Tulivat kuitenkin valmiiksi. Väri on sellainen kaurapuuro kuvassa väri näyttää paremmalta kuin livenä!  Ohje: Omalla mallilla, pitsineule Knitting Vintage socks -kirjasta
Lanka: Fabel
Puikot: 2.5mm cupics

Alunperin näiden piti olla samanlaiset kuin beiget sukat, mutta jotenkin en vaan kestänyt ajatusta että pitäisi tehdä toiset samalla mallilla. Pyysin luvan käyttää varressa jotain muuta pitsineuletta. Näiden pitsineule on Evening stockings for a young lady -sukista. Muuten sukat noudattelevat samaa kaavaa koko on vain isompi. Harmaa on ehdottomasti parempi väri kuin beige minun silmissäni. 


No tilausneulontaa en aio harrastaa taas hetkeen. Kaiken lisäksi takarajan lähestyessä minuun iski flunssa, joka verotti neulomisvoimia noiden harmaiden sukkien kohdalla. Valmista tuli kuitenkin aikarajan sisällä. Toivotaan nyt et nää on sopivia ja toivotunlaisia. Nyt mä neulon taas just mitä haluun! Mukavaa viikonloppua kaikille! 


12 kommenttia:

 1. Sairaaksi siitä tulee kun pitää olemattomia värejä neuloa.
  Minä jouduin neulomaan 100 g fingerin vahvuista velttoa vaaleanpunaista ja tulin tosi vihaiseksi. Ei mitään neulomisen nautintoa.
  Ja tilaustöissä kun pitäisi sanoa, että haluan 10 €/h x 80 h niin sanomatta jää. Ja jäisi asiakkaalla tilaamatta.
  M&

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu joskus on tuskallista tuollainen pakkoneulominen!

   Poista
 2. Voihan kaurapuuro (se on pahaa, mulla traumat siitä)... Nyt oli kieltämättä aika ankeaa. Joskus sitä tekee mieli tehdä just jotain hillittyä ja "tylsää" mutta jos on pakko tehä niin se on ikävää. Toivottavasti sie selviät tästä traumasta nyt, kun palaat omien mieltymysten pariin. :D Mulla on onneksi yleensä tosi vapaat kädet ns. tilaustöiden kanssa, voi tehdä vähän oman mielen mukaan toiveita kunnioittaen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mä oon selvinnyt ei nuo näytä kuvina niin pahoilta =D Ja saaja oli tyytyväinen!

   Poista
 3. Väreillä on kyllä uskomaton vaikutus! Sait kuitenkin neulottua kauniita sukkia ja kivan peruspipon, hyvä sinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia että saaja on tyytyväinen! Ja näin onnistuin ilahduttamaan kolme ihmistä =)

   Poista
 4. vai että beigeä? tuli kuule ihan deja vu tästä sun postauksestasi: olin vikassa työharjoittelussa alkusyksystä, ja 7lk & neulontaa. Asuste piti tehdä. Tarjosin kaikkia kivoja värejä jne ja itekin sai värjätä niin mitä ne valitsee? 70% otti beigeä lankaa, ja loput, (yhtä lukuunottamatta , joka liukuvärjäsi valmiit hanskat turkoosilla)arvaatko jo? no harmaata tietysti. En voinut todella käsittää. Itse pidän beigeä mummovärinä, mutta ehkä se onkin uusi hot!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset vaan pitää beigestä. Mä itse pidän kovasti harmaasta ja ei sekään mikään värikkyyden huippu oo, mut tykkään myös väreistä.

   Poista
 5. Saat kyllä kaiken sympatian ja olit tosi reipas, kun selätit Ankeuttajat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankeuttajat oli ilahduttaneet saajiaan kovasti joten kannatti vähän kärsiä.

   Poista
 6. Minusta pipo ja sukat ovat ihania, juuri tuon värisinä, mutta ehkä minä olenkin vähän mummomainen värimieltymyksineni! Ankeus ja tuska eivät onneksi näy lopputuloksessa. Toivottavasti tilaaja osaa arvostaa työtäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän kans tuosta harmaasta ja pipon lankakin on ihan siedettävä =) Onneksi me kaikki saadaan pitää mistä väreistä halutaan oli se sit beige tai pinkki. Tilaaja todellakin arvosti ja vastalahjoi minua monin eritavoin.

   Poista