perjantai 5. helmikuuta 2016

Pää, olkapää, polvet, varpaat

No okei tää koskee vaan päätä ja varpaita unohdetaan nuo olkapäät ja polvet. Sukat aloitin jo ennen vuodenvaihdetta.  Ensimmäinen sukka tuli nopeasti valmiiksi ja toinen jäikin sit vaiheeseen. Tammikuun aloittamaton auttoi  ja toinenkin sukka tuli valmiiksi yhdessä illassa (ei ollut yllätys). Sitten päähän eli pipo jo aiemmin neulotulla ohjeella kaverilta saadusta siililangan jämästä. Tämän pipon aloitin ja lopetin 1.2 eli heti kun aloittamaton tammikuu oli ohi!
Lanka: Väinämöinen väreissä nahka ja vilja
Puikot: 2.5mm cubics

Kiva ohje. Simppeleitä kirjoneulekuvioita. Joulun aikaan tehtyjen värikkäiden kirjoneulepolvisukkien vastapainoksi kaksiväriset kirjoneulepolvisukat. Ohje on kirjoitettu Seitsemän veljestä sukkalangalle. Mä en tykkää niin paksusta langasta tehdyistä kirjoneulesukista, joten oli muokattava ohje ohuemmalle langalle sopivaksi. Loin 84 silmukkaa ja jätin ensimmäiset pohjekavennukset tekemättä. Jotkut kirjoneule kuviot ei menneet ihan täydellisesti tasan kavennuksista johtuen, mutta ihan hyvin kuitenkin. Jos olisin tehnyt kärkeen vielä yhden kuvioraidan kuten ohjeessa oli sukista olisi tullut auttamattoman suuret. Sukkien ohjeen koko oli kuiteskin mulle ihan sopiva, mietin vaan et minkä kokoiset näistä ois tullut sillä sevellä tehtynä? Niin ja kiilakavennuksissa vähensin vielä pari ylimääriäistä silmukkaa jalkaterästä, kun uhkasi tulla turhan väljät. Oikein kivat tuli ja viljaa jäi vielä suurinosa vyyhdistä jäljelle ja nahkaakin puolet. Niin ja mä tykkään enemmän tavallisesta joustimesta, joten alun valepalmikko joustimen korvasin ihan tavallisella 2o, 2n joustimella.Oikein kivat sukat näistä tuli.
Ohje: Wurm (rav) 
Lanka: Hedgehog fibers sock
Puikot:3.5mm addi bambu

Oon tehnyt tällä ohjeella hatun joskus aiemminkin. Väriksi valitsin beigen, joka ei sitten yhtään sopinut mulle ja annoin sen sit pois. Nyt sain kaverilta siililangan jämät ja mietin ankarasti et minkä pipon haluisin neuloa niistä ja päädyin tähän ja ihan täydellinen tästä tuli. Väri on tumman harmaa melkein musta. Pipoon tuli yksi nurja ruttu enemmän kuin ohjeessa. Ei oo muuta sanottavaa kun että rakastan tätä pipo ja tuota lankaa! Onneksi sain sitä joululahjaksi kaverilta vyyhdin ja mulla on vielä vähän niitä jämiäkin.


Että sellaisia neuleita täällä tällä kertaa. Ensi kerralla luvassa on sit pieniä neuleita pienelle ihmiselle. Myös Naima etenee ihan kivasti ja uuden hieman isomman työnkin laitoin jo puikoille.

14 kommenttia:

 1. Ihannat sukat, täytyis kyllä tehdä itsellekin ohuempana 😊

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit nuo sinun sukat :) mie voisin hämmästellä samaa toisin päin, kun itse neuloin nelosen puikoilla seiskaveikasta samalla ohjeella, ja tuli vähän tiukanhivakat mun kapoisiin 39 numeron jalkoihin :D itekin tykkään kirjoneulesukista yleensä ohuesta langasta neulottuna, mutta nyt oli niin nätti malli, että en malttanut jättää väliin :D

  -veeruska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siinä tais olla et koko 37?!

   Poista
  2. Muistelisin, että ohjeesta oli kaksi kokoa tarjolla. 37 ja sit 38/39. Mun jalka on semmonen pieni 39, niin aattelin että se isompi kokovaihtoehto on mulle ihan passeli :D onneksi sukat yleensä vähän venyy käytössä, niin kyllä nuokin varmasti muokkautuu sopivan kokoisiksi :)

   -veeruska

   Poista
 3. Ihanan väriset nuo siun joulukalenterisukat. (: Mie tein perus punavalkoiset jouluksi, kärkiosan tosin sovelsin muualta, kun en ehtinyt odottaa ohjetta loppuun asti.( Tavarataikkis )

  VastaaPoista
 4. Hei! Kivan näköiset sukat! Joskus jää homma vaiheeseen, mutta toisaalta sitten kun inspis iskee, niin tapahtuu paljon lyhyessä ajassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurinosahan niistä tulee valmiiksi kun antaa aikaa =) Kiitos

   Poista
 5. Hienot sukat ja ihan huippuhieno pipo!

  VastaaPoista
 6. Sukista tuli hurjan kauniit kaksivärisinä. :)

  VastaaPoista