maanantai 15. helmikuuta 2016

Pientä ja harmaata

Rakkaille ystäville syntyi esikoinen tammikuun lopussa. Pitihän pienelle tyypille jotain neuloa. Kyseessä on pieni poika, mutta siitä huolimatta väreiksi valikoitui harmaa ja hieman keltainen, koska tiesin että pienimmät koot vaatteista oli hankittu harmaina ja valkoisina neutraaleina väreinä ja että keltaista löytyy valikoimasta myös. Koetin tehdä neulomukset niin että olisivat sopivat tänä keväänä.






Lanka: Teetee Helmi
Puikot: 3mm

Kiva pikku takki ja varsin soma tuli. Vaihdoin langat ja puikot ohuempiin kuin ohjeessa, koska tavoittelin 1-3kk sopivaa takkia ja ohjeen langan paksuudella ja puikoilla koko olisi 6-12kk. Takki on varsin sopiva saajalleen ja väljyyttä oli sopivasti ajatellen kevään käyttöä. Ainoa miinus ohjeessa oli varsin lyhyet hihat. Kaksi viikkoiselle pikkutyypille hihat olivat ihan ok, mutta koko kevään käyttöön aivan liian lyhyet. Koska lankaa jäi niin jatkoin hihoja vielä 20krs:lla ainaoikeaa ja nyt hihoissa on hieman kasvunvaraa. Lankahan loppui kesken viimeisessä hihassa ja jouduin rikkomaan lankalakkoa ja ostamaan toisen kerän lankaa saadakseni takin loppuun. No extralanka oli ihan hyvä siinä vaiheessa kun todettiin et hihoja pitää hieman pidentää.




Lanka: Cascade heritage 150
Puikot: 2.5mm

Pikku pöksyt samalla ajatuksella kuin takki. Värinä tummempi harmaa. Housut näyttää vähän hassuilta ilman vauvaa, mut pikkutyyppi ei jaksanut enempää poseerata (oli vauvakuvaus) niin neuleet kuvattiin ilman mallia! Näidenkin pitäisi riittää täksi kevääksi. Pöksyt oli nopeet ja mukavat neuloa.


Nyt on kesken tunikaa ja villatakkia ja pari vauvan neuletta toisille pikkuihmisille. Luulenpa et ne pienet neuleet valmistuu ensiksi. Mukavaa viikkoa kaikille!

18 kommenttia:

  1. Voii, vauvaneuleet on niin ihania tehdä, valmistuu nopeesti ja on söpöjä... (: Mie tein vasta vähän isommalle muksulle 2-vuotis synttärilahjaksi neuletakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kyllä valmistuu nopeesti =D ihana sunkin tekemä takki

      Poista
  2. Nää minineuleet on niin söpöjä!

    VastaaPoista
  3. Voiko noin söpöjä edes olla <3 Keltaiset napit sopii hienosti tuon harmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mun mielestä keltainen ja harmaa on kiva yhdistelmä =)

      Poista
  4. Suloinen setti :) . Vitsit muuten miten hyvältä keltainen näyttää harmaata vasten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! keltainen ja harmaa on tosi kiva yhdistelmä =D

      Poista
  5. pöksyt on ihanat! näin neljän muksun äitinä totean hyväksyvästi :-) että käytännöllisen ja kauniin setin olet neulonut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännöllisyys ja yksinkertaisuus oli tavoitteena!

      Poista