tiistai 2. elokuuta 2016

Uusi näkökulma ja jotain luotettavaa

Innostuin vähän aikaa sitten villatakista, joka rakentui normaalista poikkeavalla tavalla. Se valmistui joku aika sitten ja kuvat siitä kuvattiin kesälomareissulla. Halusin neuloa sukat ystävälle 30v. synttärilahjaksi. Aikani kokeiltuani päädyin kuitenkin tuttuun ja turvalliseen niin langan kuin ohjeenkin suhteen.Ohje: Bones (Neulekirja)
Lanka: Väinämöinen väsissä munakoiso
Puikot: 2.5mm cubics

Tuttu ja turvallinen yhdeistelmä, joka näyttää onnistuvan aina. Ystäväni on neutraalien sävyjen ystävä ja tämä hyvin tummavioletti on melkeinpä neutraalin värinen. Lopputulos on kaunis ja sukat olivat sopivat ja mieluiset saajalle. 
Ohje: Angelus Novus (Rav)
Lanka: Drops Karisma 
Puikot: 4.5mm

Takki tehtiin mielenkiintoisesti tekemällä ensin kolmiohuivi, josta sitten rakennettiin takin muoto loppuun pala palalta. Lopuksi takkiin lisättiin vaan hihat ja valmista tuli. Takki rakentui oikestaan aikalailla nerokkaalla tavalla. Mulla oli hihalinjan kanssa hieman säätämistä (oletettavasti tein jossain vaiheessa jonkun virheen?! ), mut sain sen korjattua ihan hyväksi ilman purkamista. Takki oli kiva ja joutuisa neuloa ja siitä tuli mitä mainion auki pidettävä lämmike. Takin muoto ja malli on minulle varsin kivat ja takki saa takuulla paljon käyttöä. Hihat tein 3/4 osa mittaisiksi ohjeesta poiketen. Ihan vaan siksi että tykkään vaan sen mittaisista hihoista enemmän kuin pitkistä. 


Mä olen selkeesti aika rajoittunut takkieni väri valinnoissa koska mulla taitaa olla nyt kolme tai neljä keltaista villatakkia!  No nyt tekeillä on harmaa takki ja vadelman punainen Boxy joten toivoa on!  Mukavia loppukesän päiviä kaikille! Mä nautin lomasta vielä tän ja ens viikon ja palailen sitten töiden pariin.

9 kommenttia:

 1. Ihana keltainen takki, ja sievät sukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on kyllä aina onnistunut valinta =)

   Poista
 2. Villatakissa on kyllä tosi kiinnostava rakenne! Hieno se on muutenkin, väriään myöten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä oli kyllä mielenkiintoista neuloa =) Kiitos

   Poista
 3. Mielenkiintoinen takki ja sopii sinulle niin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää oli myös se miten hyvin noin hassusti neulottu takki voi istua. Kiitos!

   Poista