maanantai 7. marraskuuta 2016

Peiton jälleen vol. 2 sukkia

Peiton valmistumisen jälkeisessä tyhjyydessä tartuin kesällä kesken jääneeseen sukka pariin ja tein sen valmiiksi. Sukat jäivät kesällä kesken kun niistä tuli liian pienet minun jalkaani ja jäin pohtimaan et puranko vai enkö. No sukat on nyt valmiit ja menevät lahjakoriin eiköhän ne jollekulle sovi. Ainakin pieni jalkaiselle anopille?! No lisäksi päätin kokeilla kehuttua ja monen suosikiksi noussutta Vanilla is the New Black -sukkaohjetta. Kaikki alkoi siitä kun kävin Titityyssä ja näin kuinka kaunista sileää neuletta ensimmäisen parin langasta tulee ja minullahan oli siis juuri sitä varastossa odottamassa oikeaa ohjetta. Halusin kuitenkin jotain vaihtelua niin ohjeen piti sisältää jotain uutta.Ohje: Perussukka, ranskalainen kantapää ja säteittäin kavennettu kärki
Lanka: Keltainen Coop yeah sukkalanka, kirjava viime kevään retriitin lahjoituspöydästä mukaan tarttunut lanka. 
Puikot: 2.25mm

Sellaiset ihan tavalliset perussukat yhden kerroksen raitoja yksivärisellä ja kirjavalla langalla. Aika pirteet ja somat tuli. Joku saa nämä lahjakorista kaivella esiin vaikka joululahjaksi. 
Lanka: Holst garn Highland=
Puikot: 2.25mm

Ohje oli erittäin hyvä. Kantapää rakentuu mielenkiintoisella ja helpolla tavalla ja istuu ainakin minun jalkaani todella hyvin. Tässä mallissa kirjavat langat pääsevät kauniisti esiin. Ehdottomasti yksi parhaita puolia ohjeessa on että, silmukka määrät on laskettu monelle koolle. Ohjeesta on siis kaksi versiota toinen paksummille ja toinen ohuemmille langoille. Minun silmukkamääräni on 56s kun teen 37/38 jalkaan sopivaa sukkaa, joten käytin paksummille langoille tarkoitetun ohjeen viimeistä kokoa. Uskonpa että näitä sukkia tulee jatkossakin tehtyä ja sileää neuletta on helppo piristää vaikka pintaneuleella tai pitsiraidalla. Nämä sukat ovat varsin kauniin väriset ja meinasinkin näitä ensin itselleni, mutta taidan laittaa lahjakoriin, kun on jo kertynyt aikamoinen kasa omaankäyttöön sukkia. 

Ohje: Vanilla is the New Black 
Lanka: Trail sock, värisä Peacock 
Puikot: 2.25 

Tämä lanka tuli ostettua keväällä. Meillä oli kaverin kanssa sukkaKAL. Kaveri sai omansa valmiiksi väristä Hercules jo silloin keväällä. Minä vaan purin kun värit ei mennyt mieleisesti. No olin jo hylännyt tämän langan lanka-arkun pohjalle, kun tuota edellä esiteltyä sukkaparia neuloessa tämä lanka alkoi kummitella mielessä. Lanka pääsi heti puikoille ja aika somat tuli. Mulle on erityisen vaikeeta hyväksyä näissä langoissa, että värit ei käyttäydy niinkuin haluiaisin, mutta siedätyshoito on menossa. Näissä sukissa on kaikki minun lempivärit paitsi harmaa! Niin ja nämä jää omaan käyttöön. 


Tällaista siis täällä on neulottu viime aikoina. Vol. 3 esittelee taas jotain ihan muuta, mutta neuleita kuitenkin. Mukavaa viikonalkua kaikille!

13 kommenttia:

 1. Ai vitsi miten jännä kantapää, tätä täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Varsin toimiva ja piristävä tapa tehdä kantapää.

   Poista
 2. Kauniita sukkia, ja tuota vanilla-ohjetta on kokeiltava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä ainakin tykästyin tuohon kantapäähän joten voin vaan suositella.

   Poista
 3. Oi nam miten herkullisia sukkia, varsinkin nuo viimeiset! Yhdet sukat olen tuolla Vanilla-ohjeella neulonut ja samaa mieltä olen, hyvin istuu ja tuo hieman mielenkiintoa perussukan neulomiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja Kivasti piti mielenkiintoa yllä tuo kantapää =)

   Poista
 4. Hieno kantapää ja ihana väri!

  VastaaPoista