lauantai 10. elokuuta 2013

Joskus menee ikuisuus!

Aloitin tämän projektin viime helmikuussa. Tähän on siis tainnut mennä vähän yli puolivuotta että sain tämän valmiiksi. Ohjehan on Novitan muksuextrasta ja olen jo kerran aikaisemmin tehnyt tämän ohjeessa olevalla koolla. No tämän haalarin saaja on hieman vanhempi kuin vauva ja näin ollen koko tarvitsi säätämistä. Olen lisännyt lapsen mittojen mukaan pituutta hihoihin, lahkeisiin ja vartalo -osaan. Nyt tuo valmiina näyttää minun silmiin kovin isolta, varsinkin kun tuo ainaoikea tuntuu venyvän kun sitä nostaa. Hankala siis sanoa tuliko tästä sopiva! Maanantaina se selvinnee kun vien haalarin saajan äidille. En usko että se ainakaan pieneksi jää heti!

Langan menekki on hämmentävä näissä Novitan ohjeissa ihan aina. Kun viimeksi tein tämän jäi lankaa varmaan kaksi tai kolme kerää yli. No nyt kun haalarin saajan äiti osti lankoja käskin ostaa ohjeen isoimman koon määrän lankaa. Yhden kerän jouduin hankkimaan lisää vaikka ohjeen isoin koko on 80cm ja tämä tulee 3.5 vuotiaalle! Siksi hihoissa on valkoiset raidat kun alkuun ei löydetty oikeaa väriä lisää, löysin sitä kuitenkin sattumalta ja ostin sen puuttuvan kerän. Raitoja en tullut purkaneeksi kun aattelin et ne on ihan kivat tuossa hihansuissa, kun napitkin on valkoiset!
Ohje: Vauvan villahaalari Novita muksuextra
Lanka: Novita wool
Puikot: 3.5mm

Oli tässä kyllä aika paljon ainaoikeaa ja sit se saumojen ompelu huoh! Jos olisin eilen tätä kirjoittanut olisin varmasti kirjoittanut ettei tämä mitään muuta olekaan kun saumaa! Muistin taas miksi yleensä neulon yhtenä kappaleena ja niin että saumoja on mahdollisimman vähän ommeltavana! Meinasin muuten alussa ihan masentua kun tajusin et lahkeetkin piti neuloa kahdesti...erikseen etu- ja takakappaleeseen! kiva tästä tuli. Varsinkin lasten päällä tää on oikein suloinen! 

No tällaista täällä! On se hyvä että sain tämän valmiiksi ennen kuin saaja pääsee ripille! Toivon hartaasti että koko on sopiva ja toteutus muutenkin mielyttää saajia =)

Hyvää viikonvaihteen loppua! Mä taidan mennä kietoutumaan mun ihanaan uuteen huiviin ja neulomaan syyshattua ja sit mulla on tekeillä ihan oma projekti, joka toistaiseksi näyttää oikein lupaavalta!

4 kommenttia:

 1. Hieno haalari! Tuo ainaoikeinneule on jotenkin niin suloista. Joskus tosiaan menee ikuisuus - mutta oi sitä helpottuneisuuden määrää, kun työ vihdoin valmistuu!

  VastaaPoista
 2. En oo kyllä miesmuistiin Novitan malleja neulonut mutta sen muistan edelleen että lankaa jäi AINA yli. Ehkä laittavat lehteen aina varmuuden vuoksi isomman määrän lankaa ettei kukaan sitten valita että loppui kesken? (Tai siksi että sitä sais myytyä enemmän...)

  Muksuextra löytyy miultakin hyllystä ja oon siitä kyllä monta kivaa mallia neulonut. Tää haalarikin on hieno, ainaoikein-neule joustaa pituussuunnassa joten se mahtuu pitempään päälle!

  VastaaPoista
 3. Juu taitaa tää haalari mennä vielä tokaluokallakin, vaikka on mittojen mukaan tehty! Sen verran venyy! Ärsyttää aina tuo langanmenekki asia. joskus oon miettinyt et saavatpahan myytyä runsaasti lankaa! Mä en myöskään yleensä neulo novitan malleja, kun niissä on niin paljon saumoja!

  VastaaPoista