lauantai 17. elokuuta 2013

Kylläpä hatuttaa...

Siis se että mulla on kaksi uutta kivaa hattua, mut on liian lämmintä käyttää niitä! Olen siis tällä viikolla tehnyt muutamia hattuja ja sit jatkanut mun omaa projektia. Siitä ei ole vielä kuvia, mutta tasaisesti se etenee.

Mun tekee aina syksyllä mieli neuloa hattuja. Niin ja talvella ja keväällä! Tästä johtuu se että mulla on yli 30 pipoa omaan käyttöön! Kun ne valmistuu niin nopeasti. Mun pitäisi kunnostautua ja alkaa neuloa vaikka sytomyssyjä niin menis johonkin muuallekin noita hattuja! Aina aika ajoin annan sukulaisten ja ystävien tyhjentää tuota hattu varastoa, jotta voin neuloa lisää! Mulla on siis ongelma tykkään neuloa hattuja ihan liian paljon. Mut toisaalta on mulla kyllä 8 ylimääräiset villasukat tuossa hyllyssä ja kahta paria lukuunottamatta ne on kaikki mun kokoa! No tätä pohdintaa vois jatkaa ikuisesti koska mulla on myös liikaa huiveja ja kaulureita ja tuubihuiveja ja vauvanpeittoja ja vauvansukkia ja ja ja!

Tässä kuitenkin tällä viikolla neulottuja hattuja!
Ohje: Greyhaven hat (Rav)
Puikot: 3.5mm ja 4mm
Lanka:  Sirdar snuggly baby bamboo

Tästä tuli kiva. Tuo pitsimalli on oikein nätti. Tästä tuli paljon väljempi kuin ohjeessa, mutta on tää silti aikas ihana. Teen kyllä toisenkin hieman vähemmän väljänä kunhan ehdin! Kiva ohje ja tää lanka on kyllä ihanaa tälläisen kutiavan ihmisen hattuihin!

Ohje: Hado (Rav)
Puikot:  3.25mm
Lanka: Sirdar snuggly baby bamboo

Tää malli on ihana. Mun lanka vaan oli turhan paksua joten jouduin jättämään silmukoita pois ja taisinpa lopettaa mallikerratkin väärään kohtaan kun hatusta uhkasi tulla järkyttävän iso! Tää on sopiva ja ei malli mielestäni kärsinyt ollenkaan noista muutoksista. Tää on tehtävä vielä raidallisena niinkuin alkuperäinen on, nyt ei vaan varastosta löytynyt yhteen sopivia lankoja sopivissa väreissä! Mutta kyllä tää musta toimii ihan kivasti yksivärisenäkin! Tykkään!

Ohje: Alternato (Rav)
Puikot: 4mm
Lanka: Stitch Nation by Debbie Stoller Alpaca Love

Tää ei ollut alunperinkään mulle vaan taitaa mennä lahjakoriin. Tää on sopiva hieman isompaan päähän kuin mun! Kiva tästä tuli. Ainahan tällä ohjeella tulee onnistuneita pipoja =)


Nyt on puikoilla taas raitasukat, yritän pienentää sitä varastoa kovasti. Kyllä se pienenee hitaasti, mutta varmasti! Uusia lankoja en nyt ole kotiuttanut. Onneksi! Neulominen jatkukoon. Olen ajatellut neuloa sukkia Hyvänmielen sukat -keräykseen! Lankojahan löytyy ihan omasta takaa joten...

9 kommenttia:

 1. Ihania hattuja! Näillä leveysasteilla noita pipokelejä on kuitenkin selkeästi enemmän kuin pipottomia, joten siinä mielessä niiden suurimittainen neulonta on varsin perusteltua. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, mulla on kuukauden joka päivälle oma =)

   Poista
 2. Vau mikä setti! Hado oli uusi tuttavuus, jonoon lähti!

  VastaaPoista
 3. No huh, muutaman hatun tempaisit. Ihania. :)

  VastaaPoista
 4. Pipot menee pieneen tilaan, ei kai niitä voi olla liikaa. ;) Ainakaan noin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä perustelu =) taidan jatkossa käyttää myös tuota!

   Poista