sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Edestakaisin ja kuplii...

Vihdoinkin on aika esitellä Edestakaisin -liivi Veeran Lankaleikki kirjasta! Liivi on ollut valmistumisestaan lähtien käytössä kutakuinkin joka päivä. Se lämmittää sopivasti ja on muutenkin vaan älyttömän mukava päällä. Se sopii mekkojen, tunikoiden, farkkujen, hameiden ja college housujen kanssa. Sit on valmiina aivotonta matkaneulottavaa ja ne kadonneet kuvat sukistakin löytyivät, joten aion esitellä kaikki kolme työtä nyt kerralla!

Edestakaisin liivi on aloitettu täällä jo kolme kertaa. Kaksi ensimmäistä lanka valintaa oli surkeita ja joutuivat kirjan koeneulonta vaiheessa purkuun. Emman kaunis Edestakaisin -liivi sai minut palaamaan lankavaraston ääreen ja löytämään langan, jossa oli väärät speksit, mutta kevyt hohde voisi toimia. Kun yksivärisestä langasta aikaisemmin oli meinnannut tulla vaan kovin tylsä liivi. Pienillä modauksilla sain tuon liian paksun langan toimimaan ohjeen kanssa yhteen! Eikä ollut edes vaikeaa!

Ohje: Edestakaisin, Lankaleikki -kirjasta (Veera Välimäki)
Puikot: 4.5mm
Lanka: Bamboo ewe

Ihana tää on. Mieli tekee neuloa toinen, ei vaan oo sopivaa lankaa! Tää rakenne on niin yksinkertainen, että se on suorastaan nerokas! Kyllä tää ihan ok toimii yksivärisestäkin langasta, varsinkin kun langassa on pieni kiilto, joka ei kyllä näy kuvissa. Muokkasin kokoa tekemällä vähemmän kädentien lisäyksiä, silmukkamäärät on pääasiassa XS -koosta. Tää on kyllä helppo ohje muokata langalle kuin langalle. Tähän kului varastosta muutama kerä ja se on tietysti erinomaisen hyvä juttu.  Tykkään tästä todella paljon. Jos nyt jotain muuttaisin niin tekisin hieman leveämmäksi tuon etukappaleen, mut ihan hirveesti ei vois ilman että hihoista tulis liian suuret.

Ohje: Oma
Lanka: Fabel
Puikot: 3mm

Mukavat helpot pitsisukat. Ystävälle joka sai synttärilahjaksi lupauksen mieleisistä villasukista. Tässä ne nyt on. Kadonneiden kuvien sukat. Tuli sievät ja juuri sopivat saajalle ja muutenkin mieluisat.

Ohje: Kupla -lapaset (Rav)
Lanka: Lana gatto Super Alpaca (ruskea) ja Alvita Mitu (vihreä)
Puikot: 3.5mm

Jo muutama vuosi sitten kärsin pahasta kupla innostuksesta. No sain sen hallintaan ja sitten ilmestyi ohje näihin lapasiin. Huoh. Nyt en taas voi olla miettimättä kuplia. Tarvitsin tässä helppoa autoneulottavaa ja nämähän siellä autossa aloitettiin ja neulottiin melkein valmiiksi. Langat on parin vuoden takaiselta tallinnan reissulta ja osoittautuivat oikein ihaniksi neuloa. Molemmissa oli ihana pehmeä neuletuntuma. Nää neuloin tänään valmiiksi kun tarvitsin näissä kiinni olevat puikot erääseen toiseen työhön. Ja eihän näitä voi olla rakastamatta!


Mukavaa ensi viikonalkua kaikille. Eilinen meni meillä polttopuita ensi talveksi tehden ja tänään on sitten vaan siivottu, pyykätty ja neulottu tietysti!


17 kommenttia:

 1. Edestakaisin pitää ehdottomasti saada jossain välissä puikoille. Kiva kuulla, että se toimii hyvin käytössä, kun mua on epäilyttänyt, osaisinko liiviä pitää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut erinomainen lämmike niin kotona kuin muuallakin. Juuri sopiva varsinkin tällaisille keleille kun villapaita tai takki on vielä vähän liikaa! Ja kotona neuloskellessa myös tarpeen!

   Poista
 2. Ihana liivi, kuten muutkin neuleet :) Tuo liivi houkuttaa kyllä minuakin kovasti, kiva kuulla, että se toimii myös käytössä. Olen jo luvannut itselleni, että langat siihen lähtevät tilaukseen heti, kun opinnäytetyö on valmistunut eli toivottavasti kuukauden sisällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. stemppiä oppariin =) Ja sitten on varmasti enemmän neulomis aikaa!

   Poista
 3. Ihania neulomuksia! Tuo liivi houkuttelee muakin varsin suuresti, "onneksi" teit tehdasvärjätystä yksivärisestä, jotta sain kuvasta vakuutuksen, että toimii! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin epäilytti alkuun mutta oikein kiva tästä tuli =)

   Poista
 4. Ihana toi liivi! Ja kauniita ovat toki sukat ja kuplatkin :).

  VastaaPoista
 5. Mahtava liivi, se on täälläkin just puikoilla! Lapasmallikin houkuttaa, voi plääh kun ei kaikkea ehdi!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis liivi! Minäkin olen epäillyt osaisinko sellaista pitää, mutta tottahan se on, että menisi kyllä vaikka minkä kanssa. Harmaasta minäkin sitten joku päivä sen teen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan ihana. Kovasti oon sitä käyttänyt =)

   Poista
 7. hieno liivi ja sukat!! kuulostaa tutulta että sinua vaivasi pikkusen "kuplakuume"

  VastaaPoista
 8. Kaikki esitellyt ovat niin hienoja, mutta noissa kuplalapasissa on oikein erityisen mahtava retroväritys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookin retrot =) En sitä edes lankoja valitessa huomannut vasta valmiina !

   Poista
 9. Onpa puikoiltasi valmistunut monta kivan näköistä neuletta! Tuo "Edestakaisin" houkuttelee kovasti minuakin ja tietty nuo Kupla-lapaset! Mistähän saisi lisää aikaa neulomiseen?!

  VastaaPoista
 10. Kaunis liivi! Mulla hyppäsi silmiin tuo sukkien väri, aivan ihana! Ja kauniit on lapasetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on ihana tuo sukkien väri =) Ja lapasia olen pitänyt joka päivä niiden valmistuttua!

   Poista