sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Käsiasioita

Viime vuonna olin kovin innostunut neulomaan sukkia, tänä vuonna olen neulonut paljon lapasia. Erityisen monet olen neulonut kuplalapasia, mutta nyt en aio esitellä yksiäkään kuplalapasia!!!! Sen sijaan olen kokeillut hieman kirjoneuletta, pintaneuletta ja raitoja!




Ohje: Omasta päästä peruslapset
Lanka: 7 veljestä musta, Veto Harmaa
Puikot: 3.5mm cubics

Nämä menevät joululahjaksi. Halusin tehdä jotain kirjoneuletta, jotta lapasista tulisi hieman lämpimämmät. Siispä tein tuollaista täpläkuviota joka neljäs silmukka ja jokatoinen kerros ja vaihdellen täplien paikkaa tietty. Kivat tuli. Tekisi mieli tehdä itsellekin tällaiset!





Ohje: Oma peruslapanen, Kuvio ohje Pehmeitä paketteja- blogista
Lanka: Regia silk 6-ply
Puikot: 3mm cubics

Ihanat! Mä pidän pintaneuleista ja tää on ihana pintaneule! Harmaa värikin on ihana ja lankakin on ihanan tuntuista. Tämä on lohtulanka, jonka sorruin ostamaan viimeaikaiseten tapahtumien takia. Jo ostaessa ajattelin tekeväni tällaiset lapaset siitä! Ei näistä muuta!





Ohje: Oma peruslapanen
Lanka: 7 veljestä 
Puikot: 3.5mm cubics

Nämä on joululahjaksi joukkueuskolliselle urheilija nuorukaiselle. Nää on olevinaan Jokerien väreissä! Ihan hauskat! Raitamallin otin lapasesta jonka sattumalta löysin. Ne lapaset on ensimmäiset ikinä tekemäni. Ihan kivat ja vaan yhden virheen löysin niistä! Näissä ei ole yhtään virhettä!


Musta tuntuu aina joulun alla, että mulle joulu merkitsee jotain muuta kun muille. Kun kuuntelee töissä ihmisten tavaran perässä juoksentelua ja stressiä niin tulee mieleen että vietetäänkö tässä edes samaa juhlaa. Mulle joulu on ilahduttamisen ja rauhoittumisen aikaa. Se on se aika vuodesta kun perhe kokoontuu viettämään rauhallista aikaa yhdessä. Toki tavaran haalinnan taustallakin on ajatus siitä että voi ilahduttaa toista lahjalla, mutta varmasti voitais vähän vähentää ja keskittyä muihinkin asioihin. Lahjoja on kiva saada ja antaa tottakai! Mun tylsä vastaushan kaikkeen on villasukat, lapaset ja huivit ym. jotka laitan taas koriin josta kukin voi jotain valita. Toki tehdessä saatan ajatella että tää ois kivat jollekin. Ja joitakin lahjoja tulee tehtyä ihan täsmä lahjoina kuten nämä muutamat lapaset! Minusta joulun valmistelu on ihanaa ja rentouttavaa puuhaa! Joten rentouttavaa ja iloista joulun odotusta ja sen valmistelua. Loppuun tunnelmakuva Itsenäisyyspäivän korttitalkoistani!





Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

20 kommenttia:

  1. Upeita lapasia kaikki! Tuollaiset mustat olisi tarpeen itsellekin:) Ihanaa Joulun aikaa myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. Hienoja lapaspareja! Kivat nuo pilkulliset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niissä pilkullisissa on jotain perinteistä =)

      Poista
  3. Jotenkin valtaväestö on saatu uskomaan, että pitää olla enemmän, enemmän ja aina vaan enemmän, sitten stressataan ja haalitaan tavaraa. Sulla on just hyvä asenne. Ja on kauniita lapasia! Mllaistahan supervauhtia sä neulot kun taas putkahti monta paria :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä siitä supervauhdista, mut lapaset tulee jotenkin nopeesti! Mä en tajuu tuota tavaran haalimista sitten millään!

      Poista
  4. Oi miten kauniita lapasia! Noi ekat varsinkin! :)

    VastaaPoista
  5. Ihania lapasia!
    Samaa mieltä joulusta, monella tuntuu olevan niin kauhea stressi, etten voi mitenkään uskoa joulun odotuksen olevan enää kivaa. Ruokakaupatkin muuttuvat sotatantereiksi, jossa YK:n rauhanturvaajat olisivat ainakin aatonaattona paikallaan...
    Ihanaa joulun odotusta sinulle! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ruokakaupassa käynti joulun alla on ihan hirveetä. Ihan kun ruoka olisi loppumassa tästä maasta!

      Poista
  6. varsinkin pilkulliset lapaset on hienot! mä tunnustan olevani joulun suhteen stressipeikko. odotan melkein et olis ohi jo koko aatto ja saisi olla rauhassa niinkuin itse haluaa. Tosin aaton perinteet on meillä ihan mukavat, mutta vihaan sitä pakettitulvaa ja pakollisia joulukortteja ja jouluruokia, jotka on kaikki aika hirveitä jne. Onneksi ollaan vihdoin tajuttu ettei meillä tarvitse olla niitä ruokia joista kukaan ei meillä tykkää vaikka ne joka lehdessä jouluruokina mainitaankin ja meny on muuttunut paljon parempaan suuntaan. Tosin isovanhempia varten on pakko olla jotain laatikoita (voiko joku oikeasti väittää että ne olis hyviä???) jne. et kompromissilla mennään. Itse toivoisin vain oleskelua ja kiireettömyyttä. ei taida tapahtua ainakaan tänä jouluna....Oikein mukavaa joulun odotusta sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin noista pilkullisista tuli aika kivat =) Vaikka ihan ilman ohjetta ne väkersin. Saatanpa tehdä lisääkin. Stemppiä joulukiireisiin.

      Poista
  7. Kaikki kauniita lapasia; pilkulliset ihanan perinteiset. :)

    Mun mielestä joulu on parhaimmillaan hitaalla ja fiilistellen. On ollut ihana neuloa pieniä, lämpimiä lahjoja - ja jatkaa samaa rataa vaikka joulunpyhät. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulun pyhissä parasta on kyllä se rauhallisuus ja verkkaisuus, niin ja aikaa neuloakin on =)

      Poista
  8. Tosi kauniita lapasia. Minua ihastuttaa erityisesti nuo pilkkulapaset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kun tykkäätte noista pilkkulapasista =)

      Poista
  9. Hienoja lapasia ja kauniita ajatuksia joulusta :)

    VastaaPoista
  10. Kauniita lapasia, kauniita ajatuksia.

    Erityisesti pidän tuosta sinun lahjakori-toimintamallista! Laitan sen mieleen ja yritän toteuttaa ensi vuonna ainakin jollakin tasolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummilapsille mä lähetän paketit, mutta aikuisilla toimii tuo kori hyvin ja siihen voi keräillä kaikenlaista pitkin vuotta, ei tarvii kaikkea neuloa kuukautta ennen =)

      Poista