lauantai 17. toukokuuta 2014

Palmikon kiepautuksia ja jotain yksinkertaisempaa

Jonkun aikaa sitten ystävälläni oli päässä tosi kiva hattu. Hattu oli Marimekosta hankittu pellavahattu. Ja se vaikutti täydelliseltä kevät pipolta. No minäpä sitten piirsin siitä kaavan ja ompelin ensimmäisen pipon hajonneesta neuletakista, toisen tein sitten neulomalla kun kaipasin neutraalia väriä. Molemmat onnistuivat hyvin.  Hattujen lisäksi esittelyssä on vauvan setti johon kuuluu takki ja myssy. Hattu on tehty varmalla suosikki ohjeella ja takkiin olen kokeillut uutta ohjetta.



Ohje: Oma Löpäre pipo
Lanka: Holst garn coats
Puikot: 3mm ja 3.5mm 

Hatussa on pieni resori ja mukavasti lärpättävä takaosa. Turkoosin-vihreä on kiva mutta ei käy mun kevät takkiin. Joten neuloin toisen harmaana. Ihanaa on tuo Coast. Lanka on kaksinkertaisena ja vajaa yksi kerä meni. Näistä tuli kivoja arki lörpäkkeitä. 




Puikot: Hattu- 2.5mm ja Takki- 3mm
Lanka: Teetee Helmi

Hattu on tehty tutulla kaavalla. Käytän vastasyntyneen kokoon pienenpää silmukka määrää, kuin ohjeessa ja sit jätin sen hiipan pois päälaelta kun en ole varma tykkäisikö saaja sellaisesta. Takki  on tehty muuten ohjeen mukaan mutta helma on vähän pidempi kun näytti auttamattoman lyhyeltä ohjeen mukaan tehtynä. Hihoissa unohdin tehdä ne kavennukset, mut en enää jaksanut purkaa. Ompahan tilaa pukea pikku kätösiä. Niin ja napit laitoin helmaan asti. Toivottavasti saaja tykkää yhtäpaljon kun minä! 


On mulla muutakin valmiina, esim. Fade -huivi  ja villatakki odottavat edelleen pingotusta. Lisäksi on tekeillä lahjahuivi serkulle, villapaita minulle ja varmaan vielä muutakin mikä ei nyt tuu mieleen. Tänään on muuten ihana ensimmäin kesäpäivältä tuntuva päivä!

10 kommenttia:

  1. Määkin tarviisin tommosen ohuen pipan! Aivan ihana vauvansetti! :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja myssyjä ja tuo vauvan setti on superihana!

    VastaaPoista
  3. Ihania kaikki. :) Tarvitsisin ihan heti tuollaisen ohuen lörppäpipon (vaikka varjossakin on tällä hetkellä 20 astetta... ;))...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu täälläkin on vaan jotain 27 astetta...mut mä aloitin uuden huivin kun just nyt tarviin =)

      Poista
  4. Ihania nuo pipot! Mä tarvitsisin myös jonkin kivan kevyen, kun en esim. tuulisella ilmalla osaa olla ilman vaikka ilma olisi jo hieman lämpimämpi. Tuo vauvasetti on kyllä ihana herkkä, mukava tuollaisia on lahjoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on just sellaisia ohuita pipoja mitkä sopii kuvaamaasi käyttöön tosi hyvin =) Vauvan setti onnistui kyllä hyvin!

      Poista