perjantai 6. helmikuuta 2015

Sulle ja mulle

Muutama pari lapasia on täällä neulottu muiden töiden ohessa. Toinen ystävälle ja toinen ihan vaan itselleni. Itselleni tein kukkalapaset joiden malli on ollut mielessä jo pidemmän aikaa. Toisiin lapasiin liittyykin sitten hieman surullisemmat ajatukset.  Mun hyvän ystävän täti on vuosia sairastanut. Minäkin tunnen hänet vuosien takaa ja kai meidät ystäviksikin voi luokitella, koska lähettelemme tekstiviestejä ja olemme yhteydessä muutenkin. Hänen vointinsa on viime aikoina huonontunut ja tuli tunne, että haluaisin jotain kivaa antaa hänelle seuraavan kerran kun näemme. Ennen sairauttaa hän harrasti käsitöitä ja oli varsin taitava käsitöidentekijä. Päädyin tekemään hänelle lapaset ja koska hän pitää paljon enkeleistä, niin tietenkin enkelilapaset.
Ohje: Ratun rasat
Lanka: Ruskea lanett  ja harmaa roosanauha sukkalanka
Puikot: 2.5mm cubics

Kauniithan näistä tuli. Lapasissa on todella paljon yksityiskohtia, on sydämmiä, raitaa, toisenlaisia sydämmiä, peukalon ruudukkokuvio, enkeli kuvio. Lapasia tehdessä alkoi tuntua, että ehkä vähempikin riittäisi? Karsin jo heti alussa ranteesta kaksi koristeraitaa pois ja tein vai yhden. Tähän ratkaisuun olen erittäin tyytyväinen sillä lapasista olisi tullut muuten todella pitkävartiset. Enkeli kuvion langanjuoksut ovat paikoittain aika pitkiä ja lankojen sitominen oli tarpeen. Lisäksi on sanottava, että kaavio oli todella hankala lukea, vaikka väritin ennen aloittamista kaavion selkeyden vuoksi. Lapaset kuitenkin ovat onnistuneet ja luulen, että saaja ihastuu näihin tai ainakin toivon. Kova työ ei välttämättä takaa pitkää käyttöä näille, mutta jos ne vielä ehtivät hetkeksi ilahduttamaan olen iloinen.
Ohje: Perianth (rav)
Lanka: Väinämöinen värissä iiris ja harmaa regia 4ply
Puikot: 2.5mm cubics

Tähän malliin ihastuin jo aikoja sitten. Ja kun joulun tienoon kotiutin vuoden viimeisenä lankaostoksena ennen lakkoa vyyhdin väinämöistä värissä iiris tuntui se juuri sopivalta valinnalta kukkalapasiin. Ja mielestäni valinta on erinomainen. Lapasista tuli kauniit. Mulla kesti vähän aikaa tajuta että molemmat lapaset tehdään samanlaisiksi ja niitä vaan käytetään eri käsissä näin ollen kuviot on erilaiset, vaikka ovatkin samalaiset kummassakin lapasessa. Peukaloista tuli juuri ja juuri sopivat vielä hieman tiukemmat niin ei kiertäisi veri peukaloissa. Toivoisin kirjoneulekäsialani olevan vielä hieman tasaisempaa, mutta ihanat tuli! Ja lankaakin jäi vielä puolet joten mitähän näille kaveriksi neuloisi?


Tauti on muuten helpottanut kummasti häätöaineen aloituksen jälkeen, joten ensi viikolla taidan jo päästä normaali elämän pariin! Mukavaa viikonloppua kaikille! Kiva päivä tänään kun aurinkokin pilkottaa tuolla taivaalla!

15 kommenttia:

 1. Todella kauniita lapasia molemmat!

  VastaaPoista
 2. Kauniita lapasia, nuo enkelit olis just hyvä syntymäpäivälahja anopille, saas nähä ehdinkö tekemään. Ja kiva kuulla, että inha tauti hellittää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kaavionlukemista sulle. Oli ne vaivan arvoiset! Suosittelen värittään kaavion ennen aloitusta!

   Poista
 3. Kauniita molemmat - enkelilapasissa vähempikin tosiaan riittää :)

  VastaaPoista
 4. Varmasti enkelilapaset lämmittävät ystävän täti-ihmisen mieltä. Kauniit. Ja voihan perianthit; milloin mä ehtisin omien kimppuun? Koska onhan sellaiset tehtävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on tehtävä. Eikä niihin oikeestaan mennyt kauheesti aikaa!

   Poista
 5. Ihanie lapassie ja kaunis ajatus enkelilapasissa. Ko ei oo viherpeukalo ni onnistusko tommoset kukkalapaset etes? Äippä aikas hortonomi ni se varmaan tykkejjäis moisista.

  VastaaPoista