sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Pienet posket vadelman punaiset

Hyvälle kaverille syntyi kaksi viikkoa sitten pieni tyttö. Jo joskus kesällä valittiin yhdessä peittomalli ja väri. Minä kaivelin varastosta sopivat langat ja aloin neulomaan. Aloitin hyvissä ajoin jotta peitto tulisi ajoissa valmiiksi. Peitto oli tosi mukava neuloa ja jotenkin koukuttavaa neulottavaa, joten se eteni oikein kivasti.

 Ohje: Vadelma (rav)
Puikot: 4mm
Lanka: Holst garn Coast kaksinkertaisena

Alunperin nämä langat on hankittu mun villatakkia varten. Mut ei mulla ollut mitään muuta lankaa sopivaa väriä ja määrää joten näistä se sitten oli neulottava. En tehnyt peittoon niin paljon pitsimallikertojen toistoja kun ohjeessa oli koska kokoa on nyt 110 x 110cm pingotuksen jälkeen. Peitto oli kaverini mielestä juuri sopivan kokoinen, joten en jatkanut sitä isommaksi. Neuloin peiton valmiiksi junamatkalla joensuu-helsinki-joensuu ja koulutuspäivien luentoja kuunnellessa. Tämä oli kyllä aika hyvä matkaneule. Ei liian helppo eikä liian vaikea. Peitosta tuli kaunis ja lanka on pesun jälkeen todella pehmeää ja mukavan tuntuista. Niin ja tämä tuli valmiiksi jo syyskuussa, mutta pingottaminen tapahtui vasta pari viikkoa sitten. Niin ja alempien kuvien väri on oikea.


Lähipäivinä on luvassa myös kuvia Tuulentyttärestä neulotusta puserosta vihdoinkin =) Mukavaa sunnuntain jatkoa. Mun isä halusi tänä vuonna isänpäivälahjaksi vain lempivillatakkinsa kyynärpäät parsittuna.

8 kommenttia: