perjantai 27. marraskuuta 2015

Raitoja

Syksyn mittaan olen tehnyt kaksi pipoa. Toinen tuli valmiiksi jo joskus hyvänaikaa sitten, toinen valmistui Tampereen messureissulla. Molemmissa pipoissa on raitoja. Toinen uusi ja toinen tuttu ohje. Kumpikin ohje on oikein hyvä.
Ohje: Kipari (rav)
Lanka: Hot Socks Pearl
Puikot: 2.5mm

Olen jo tehnyt tällä ohjeella aiemmin pipon ja se on todella hyvä käytössä. Kokeilin tehdä ohuemmasta langasta isoimmalla koolla. Ainut ongelma oli, että toisen reunan lyhennytjen kerrosten kääntökohtaan tuli ruma reikärivi, pienellä ompelulla sain sen siistimmäksi. Ihan hyvä tuli, kuitenkin ehkä hieman pieni. Laitoin lahjakoriin. Lanka on ihanaa, niin pehmeää ja onhan siinä kasmiria ja väritkin on hienot!
Lanka: Cascade Heritage
Puikot: 2.5mm

Tämä pipomalli näytti kivalta heti kun sen näin. Ohjeen mukaisesti pitäisi luoda 148 silmukkaa ihan liikaa mun päälle. Vähensin silmukka määrän 128, mut silti tuli liian iso. Malli oli helppo ja näppärä peruspipo kaksinkertaisella reunalla ja nopea tehdä.  Tästä tuli siis liian iso ja tämäkin päätyi lahjakassiin. 


Mulla ei ole mennyt nyt ihan putkeen näiden pipojen teko, kun toinen on liian pieni ja toinen liian iso. Eli kolmas on ainakin vielä neulottava ja ehkä myös neljäskin! Seuraavaksi se lupaamani messupostaus. Mukavaa viikonloppua! Niin ja tänä viikonloppuna laitan kyllä jouluvalot paikalleen. 


10 kommenttia:

 1. No onpa sulla kehno pipotuuri. Toisaalta ihan kätevää, kun saa lahjakoriin täytettä, mutta kyllähän se ärsyttää, jos on omaa pipoa suunnitellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo on ollut. Kyllä mä kohta aloitan sit kolmannen joka saa luvan onnistua. Mut lahjakassi alkaa pullotta =D

   Poista
 2. Kauniita molemmat! Jälleen hämmästelen tuota sun vauhtia, kun noita ihania neulomuksia tuntuu sulla tupsahtelevan puikoilta melkoista kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vaan hidas bloggaaja niin kaikki tulee ryppäissä tänne =D

   Poista
 3. Onpas kauniit pipot kumpanenkin :) Pitääkin pistää ohjeet talteen :)

  VastaaPoista
 4. Jotkut onnelliset saavat siitä kivat pipot. :)

  VastaaPoista