sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vuoden viimeinen neule

Vuosi vaihtui jo joitakin päiviä sitten. Mä olen ollut kiireinen ja tiiviisti töissä, joten vuoden 2015 viimeinen neuletyö on vielä esittelemättä. Aloitin sen Käsityöterapeuttien pikkujouluissa, jotka järjestin täällä meillä. Niin hauskaa oli että kuvat jäi ottamatta kaikista hyvistä suunnitemista huolimatta.
Ohje: Jänikset maailmankartalle kirjasta Neulekirja
Puikot: 2.5mm cubics
Lanka: Fingering sukkalankojen jämiä

Päätin sitten aloittaa jotain helppoa ja selkeetä kun talo tuli täyteen neulojanaisia. Mun kirjoneule taidot ei oo vielä kovin kummoiset, joten tää oli mulle melko haastavalta tuntuva projekti ennen kuin aloitin. Aloituksen jälkeen totesinkin tämän ihan helpoksi ja kivasti eteneväksi projektiksi. Neuloin sujuvasti sukan vartta, kunnes vieraat lähti ja oli aika aloittaa taas uusi kuvio kaaviosta. Siinä vaiheessa tajusin ettei ohjeessa ollut kaavio ole soveltuva silmukkamäärään. Ohjeen silmukkamäärät oli esim. 8 jaollisia ja kaavio olikin 9 jaollinen??? Tai sitten mä en tajuu jotain siitä ohjeesta. Mä olin sujuvasti jättänyt neulomatta sen viimeisen silmukan siitä kaaviosta koko sen ajan kun jutusteltiin ja syötiin vieraiden kanssa. No mä jatkoin samaan malliin jättämällä viimeisen silmukan kaaviosta pois ja hyvin toimi. Mukana on jopa yksi ihan itse ilman kaaviota kuvan perusteella neulottu kuvio. Tykkään näistä kovasti. Värikkäät ovat, mutta sehän näissä on parasta. 


Innostuin niin kovin että aloitin jo toiset kirjoneulepolvisukat ja yhdet lapaset. Tammikuun ajan vietän aloituksetonta tammikuuta (ideasta kiitos Jyväskykän suuntaan) eli neulon noita keskeneräisiä toivottavasti paljon valmiiksi! Työputki vielä jatkuu ennen seuraavaa vapaata, joten valmista tulee melko hitaasti, mutta varmasti!

14 kommenttia:

 1. Onpa hurjan kauniit sukat! Olen hiukan kade, koska kirjoneule tökkii aika lailla täällä päässä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyl melko onneton kirjoneuleen tekijä mut tää oli aikas helppo projekti. Nyt mul on tekeillä ne joulukalenteri sukat Niina Laitinen designilta ne on helpot kun ei oo liian pitikä langan juoksuja!

   Poista
 2. Tosi kauniit! Tää vaan pahentaa mun kirjoneulepolvisukka-kuumotusta. :D Heti, kun saan toisen työn puikoilta, suuntaan katseeni niihin polvisukkiin, ihan omiin tällä kertaa. Malli on jo mielessä. ;)

  VastaaPoista
 3. Kauniit ja niin lämpöisen näköiset!

  VastaaPoista
 4. Oijoi, mitkä sukat! Olen poloinen sukanneuloja enkä siksi lakkaa ihastelemasta toisten neulomia ihanuuksia. Nämä ovat kyllä komiat!

  VastaaPoista