perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kun taskut on liian alhaalla

Noin kuusi vuotta sitten moni neuloi itselleen Still light tunikan. Minäkin hankin ohjeen ja suunnittelin kyseisen mallin neulomista milloin mistäkin langasta. Ikinä ei tunika eksynyt puikoille asti. Kunnes viime marraskuussa. Ostin edullisesti neljä vyyhtiä Wollmeise twiniä kaverilta. Lanka oli osittain purkulankaa. Purkulangat vyyhditin ja kastelin ja kuivatin tasona, koska lanka oli varsin kiharaista. Sitten vaan neulomaan.  Meni marraskuu ja neule tuntui jumiutuvan ihan alkutekijöihinsä, meni joulukuu ja juuri mitään ei tapahtunut. Tammikuu ja sen aloituksettomuus sai projektin etenemään. Keskeneräisistä tämä oli ainoa helppo luentoneuleeksi soveltuva ja luentoneuleeksi se pääsikin.

Viime viikolla Naiman valmistuttua päätin neulaista tämänkin loppuun jäljellä oli pikkupätkä helmaa ja taskut sekä hihat. Nopeastihan se sitten valmistui ja ei se sitten ollutkaan hyvä. Peilailun ja neulovien kavereiden ja valokuvaaja mieheni konsultoinnin jälkeen lopputulos oli että se on liian pitkä ja taskut on ihan väärässä kohti. Taskut oli niin alhaalla ettei mun kädet edes yltänyt niihin kunnolla. No mitäpäs sitten tekisin. Purkaako työ kainaloihin asti vai mitä? No yhden illan pähkäilyn jälkeen päädyin siihen et välistä pitää purkaa osa ja sitten silmukoida kappaleet yhteen. Mä en ole koskaan ollut erityisen hyvä silmukoimaan mut ei auttanut kuin yrittää.Tästä siis aloitin. Liian pitkä, taskut ihan liian alhaalla ja helma näyttää varsin leveältä, koska loppuu polvien kohdalle.


 Kauhun sekaisin tuntein poimin silmukat taskulisäysten yläpuolelta ja kainalosta. Jotta saisin työstä mahdollisimman monta senttiä pois. Noin 5cm purin välistä pois. Tässä kuva siitä kun on purettu ja yläosa ja helma on irti toisistaan.


Aloitin silmukoinnin neulomalla ei toiminut. Ei muuta kun tutoriaalia etsimään ja löysin kuin löysinkin tutoriaalin joka sai minut tajuamaan miten silmukointi tapahtuu. Kuvassa ensimmäinen pätkä tehtynä. (kuvassa kappaleen eri päin kun silloin kun silmukoin) Alussa tuntui kyllä hieman epätoivoiselta ja mietinkin jo että kenelle vien tämän silmukoitavaksi, jos en itse onnistu.


Ohje: Still light (Rav)
Lanka: WM Twin, värissä Moses
Puikot: 3mm

Tässä alimmissa kuvissa lyhennyksen jälkeinen tulos. Näyttää paremmalta kuin lähtötilanne vai mitä? Neulomiskokemus oli varsin mielyttävä ja lopulta kun aloin tätä neuloa tuli valmista nopeasti. Jos jotain tekisin toisin niin neuloisin ehkäpä 2.5mm puikoilla ja jättäisin suosiosta kainalon alta pois useamman sentin ja aloittaisin lisäykset aikaisemmin tai sit tekisin taskulisäyksiä hieman vähemmän. Selvää on että lyhyellä selällä ja jaloilla varustetulle pitää hieman tehdä muokkailuja. Tiheys ei ole tienkään ohjeen mukainen tällä puikko ja lanka yhdistelmällä, joten päädyin pienten laskelmien jälkeen neulomaan koon S ja pituutta lukuunottamatta mekko istuukin oikein hyvin ja laskelmat pitivät siis paikkansa! Lopputulos on kiva ja varmasti tulee paljon käyttettyä tätä. Tää on sellainen mukavuusvaate


No tulipa pitkä sepustus, mut nyt osaan silmukoida ja mekko on paljon parempi kuin lähtötilanteessa.

16 kommenttia:

 1. Lopputulos on aivan upea! <3 Silmukointia ei kuvien perusteella huomaa ollenkaan.

  VastaaPoista
 2. Lopputulos on hieno! Palkitsee toivottavasti kaiken ylimääräisen vaivan. Extrana, melkein kuin "kaupanpäälle", opit silmukoimaan. Hyvä hyvä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja kyllä mekko pääsee korjattuna useammin päälle kun olisi päässyt liian pitkänä

   Poista
 3. Ihana! Itselläni on vielä vastaava tunika kokeilematta mutta suunnitelmissa olisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje oli kyllä helppo ja selkeä siitä vaan neulomaan. Täydellinen telkkari/luento/matkustus neule tää on =)

   Poista
 4. Olen samaa mieltä muiden kanssa, aivan upea lopputulos!!!

  VastaaPoista
 5. Huh mikä korjausprojekti, mut kyllä kannatti! Tosi kaunis mekko :) Miullakin meinas just käydä niin, että uudessa neuleessa kädet ei yltäneet taskuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mikälie tässä kuussa kun kaikki neuleet meinaa tulla niin pitkiksi ettei kädet yllä taskuihin :O

   Poista
 6. voihan... pitääkö minunkin nyt neuloa tuo tunika? on tosi hauskan näköinen sun päälläs! ja kyllä kannatti silmukointi:-)

  VastaaPoista
 7. Voi, miten hieno! Kyllä kannatti tehdä tuo korjausurakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei siinä edes mennyt niin kauan kun ajattelin et menis! Tosi tyytyväinen olen.

   Poista