keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Polvekeraitoja varpaisiin!

Aatelkaa oon neulonut SUKAT! Ei ois ikinä arvannut. Ja aion tehdä koko vuoden vähintään yhdet kuussa sillä Ravelryssa osallistun suureen suomalaiseen sukkahaasteeseen. Sukkien lisäksi en ole tällä viikolla saanut oikein muuta aikaiseksi kun koko viikko on mennyt flunssassa. Eilen ja tänään kun vointi on ollut välillä jo hieman parempi olen hieman neulonut sohvalla peiton alla. Mulla ois muutamia töitä mitä haluisin neuloa muille mutta jotenkin sairaana en viitsi kun tulee virheitä ja kokoajan joutuu niistämään ja yskimään niin ei viitsi muille silloin neuloa. Näidenkin sukkien toiseen kantapäähän tuli kuumehouruissa tehtyä virhe jonka huomasin kun kantapää oli kerrosta vaille valmis. Sain virheen korjailtua purkamatta onneksi.Ohje: Polvekeraita sukat (Heivatut kudelmat -blogi)
Lanka: Sirkka -ryijylanka
Puikot: 3mm

Kun hankin nämä langat lomalla niin luultiin anopin kanssa ostavamme yksi liukuvärjätty vyyhti sukkalankaa. Lanka vyyhdetty yhteen ja mukana oli ohje perussukkiin. Vyöteen ulkopuolella ei ollut tietoa ja myyjäkin puhui värjätystä raitalangasta. Joten arvannette mikä yllätys oli kun aloimme keriä lankaa vyyhdiltä ja huomasimme että lankaa onkin kaksi erillistä vyyhtiä.  Ja sit vielä yllättävämpää oli kun havaittiin että lanka on ryijylankaa ja 100% villaa. No lanka oli varsin napakkakierteistä ja kovan tuntuista, joten varmasti kestää ihan ok.  Puikoille teki mieli laittaa joku muu kuin tasaraita sukka joten siksi polvekeraita. Ja kun polvekeraita tekniikka tuntui olevan perinteinen niin sopi hyvin tämän kuukauden haasteen teemaan. Ohje oli kiva ja helppo ja sukat on kivan näköiset jalassa. Suosittelen. Sukissa on  kiilakantapää ja leveät nauhakavennukset kärjessä. Alussa on 5krs: ta 1o 1n joustinta ettei varsi lähde rullaamaan. Nää on niin kivan värisetkin =)

Nyt on jotenkin outo olo en tiiä mitä neulois...kun ei viitsis neuloa muille mitään mutta itsellä on kauheesti pipoja, sukkia, kaulureita, lapasia jne....tuli inventoitua remontin yhteydessä! Mut jotain pientä vois neuloo parantumista odotellessa.

Lunta sataa täällä muuten ihan hirveesti ei tarvii keväästä haaveilla! Plääh!

3 kommenttia:

  1. Ryijylankaa myyty sukkalankana, aika erikoista :D No kyllähän tuo varmasti paremmin kestää kuin löyhempi villa. Kivannäköset!

    VastaaPoista
  2. En ole tästä mallista eritysemmin pitänyt mutta näissä väreissä sukat ovat yllättäen tosi hyvännäköiset.:)

    VastaaPoista