sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Joulun jälkeen...

Tämä viikko on tuntunut loman jälkeen taas kovin kiireiseltä ja lisäksi olen saanut jonkinlaisen flunssan riesakseni. Ei oo kuumetta ollut mutta kohtuullisen tukkoinen ja kurjaolo. Lisäksi tällä viikolla posti toi tabletti -tietokoneen (jolle olen keksinyt monta hyvää käyttötarkoitusta esim. ohjeiden luvusta lähtien, meillä paperitton neuleohje arkisto), joten neulomisaikaa on tuntunut olevan tosi vähän. Olenkin saanut aikaiseksi vain parit lapaset. Toiset on tilauslapaset pörrölangasta ja nää on aloittanut jo aikaisemmin viimeistelin vaan viime viikonloppuna. Toiset on kirjoneulelapaset jotka aloitin jo uuden vuoden päivänä, mutta vasta tällä viikolla tulin neuloneeksi toisen lapasen sille aikaisemmin valmistuneelle kaveriksi.


Ohje: Peruslapaset omasta päästä x2
Lanka: Seitsemän veljestä ja rumba
Puikot: 4mm

Tällaisia en ole tullut ennen neuloneeksikaan. Nää oli tilaustyö työkaverille. Ihan vaan peruslapaset lisättynä pörrölanka päälisellä.

Ohje:End of may mittens (Rav)
Lanka: Regia 6-Ply punainen ja ruskea
Puikot: 3mm Cubics

Aloitin nämä tosiaan jo uuden vuoden päivänä. Toinen lapanen tuli silloin valmiiksi ja toisen aloitin vasta nyt kun puikot vapautui muista töistä. Lapaset on kauniit ja värit onnistui mielestäni hyvin. Ainut negatiivinen puoli näissä lapasissa on että toinen on isompi kuin toinen. Luulenpa että syy on neulekäsialassa, koska puikot on samat ja kuviot on samat. Lisäksi en tehnyt näihin sellaista sisälapasta, niin kun ohjeessa on vaan tein rullautuvan yksi värisen reunan alkuun. Pieni koko ero vähän tasoittui kun prässäsin nämä, mutta silti toinen on hiukan isompi. Harmittaahan se vähän mutta kyllä näitä silti käyttää voi. 

Nyt on puikoilla kaikenlaista isompaa ja pienempää. Kuitenkin tekisi mieli aloittaa uudet kirjoneulelapaset. Olis monta kivaa ohjetta tarjolla =) Katsotaan. Muunmuassa Yhden sukan tein mutta malli ei tunnut istuvan mun jalkaan joten olen pohtinut, että teenkö toisenkin vai puranko. Lisäksi tekisi mieli neuloa punainen hattu näiden lapasten kanssa pidettäväksi...ehkä uusi rikke?

1 kommentti: