maanantai 3. kesäkuuta 2013

Auringonsäteitä...

Minä keksin aina vähän ennen juhlia (ihan sama mitkä juhlat) että tarviin jonkun neulotun takin, boleron tms. No nyt lauantaina vietettiin  minun läheisen ystäväni lakkiaisia.  Hän muuten on kuin pikkusisko minulle. Noin pari viikkoa sitten keksin tehdä uuden villatakin juhlia varten. Sehän oli tietysti täysin tarpeetonta koska koko päivän paistoi aurinko ja lämmintä oli jotain 27 astetta, joten mihinkä siinä villatakkia tarvii??? No se oli ihan hyvä koska kävi niin kuin aina ennenkin eli en saanut villatakkia ajoissa valmiiksi. Lakkiaispäivän koittaessa siitä puuttui osa toista hihaa ja pingotus sekä päättely. Juhlista kotiutumisen jälkeen sen sitten tein loppuun. Takki olisi ollut ajoissa valmis, jos en  olisi perjantaina humputellut kylillä puolilleöin asti! Tänään aamulla takki pääsi pingoittumaan ja iltapäivällä kuivatin sen hiustenkuivaajalla, kun en enää jaksanut odottaa. Mikähän siinä on etten ikinä aloita tällaisia neuleita ajoissa vaan aina niin viime tipassa ettei ne kerkiä valmiiksi siihen mennessä kun niitä tarvii. Seuraavan juhlavaateprojektin aloitan ajoissa niin olisi kerrankin valmista silloin kun "tarvii" neuletta! Tässä se nyt kuitenkin on ja aina tästä tulee mieleen auringonsäteiden täyttämä rakkaan "pikkusiskoni" lakkiaispäivä!
Ohje: Vitamin D(Rav)
Lanka: Cascade Heritage
Puikot:3.5mm

Tässä se on, ehkä ihanin villatakki minkä olen tehnyt. Lanka on niin ihanaa ja ihan täydellinen tähän ohjeeseen mielestäni. Lankaa mulla kului jälleen niin kuin lähes kaikissa muissakin neuleissa vähemmän kuin ohjeessa ehdotetaan. Malli oli kiva ja helppo, mutta silti onnistuin iltaisin väsyneenä tätä neuloessani tekemään virheitä lyhennetyissä kerroksissa ja lisää virheitä lyhennetyissä kerroksissa. Ei haittaa ei niitä edes huomaa. Olen tähän ihan älyttömän tyytyväinen. Toivottavasti huomen aamulla on sen verran viileää että voin laittaa tämän päälle töihin lähtiessä. 

KYH on alkanut ja päivän 1. työ on valmis pienen pieni pöllö ja päivän 2. työ on hyvää vauhtia tulossa...tossut jämälangoista. Mitä huomiselle keksisin on vielä miettimättä, yritän nyt kuitekin olla aloittamatta peittoa, 3 neuletakkia ja 2 puseroa ja silleen. Niin jos vaikka tänä vuonna sais kaikki aloitukset tehtyä valmiiksi.

Aurinkoista viikoa kaikille! Nauttikaa lomasta jos jo sellaiselle olette päässeet!

11 kommenttia:

 1. Tämä on niin ihana malli! Samainen neule valmistui eilen täällä osoitteessa. :-)

  VastaaPoista
 2. Voi miten nätti! Ja ihanan värinenkin. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana, ihana! Just tuollainen mekon päälle heitettävä. Eiköhän käy moniin tuleviinkin juhliin:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos =) Kuten mainitsin tää on ehkä ihanin mikä mulla on! Ja lanka on sitä perulaista versiota vielä!

  VastaaPoista
 5. Onpas se kiva takki. :) Käy juhlaan ja vähän arkisempaankin menoon; sitä tahtoo varmaan pitää mahdollisimman usein. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanainen! Tää malli on miullakin kirjastossa, niin nätti ja sopii joka vartalotyypille :)

  VastaaPoista
 7. Vaikka tällä mallilla on neulottu takkeja paljon, ennen sinun versiotasi en ollut innostunut mallista yhtään. Nyt kolahti - mäkin tarviin ja haluan tollasen! Tuo sun takki on tosi kaunis, sopii sulle kauniisti.

  VastaaPoista
 8. Tosi kivanmallinen neuletakki. Sopii hyvin sinulle! Vai että KYH?? huhhuh. Ei muuta kuin tsemppiä neulomiseen!!

  VastaaPoista
 9. Tää sopii jopa minunkin vartalolle! Tää on ihan parastakki ikinä!

  VastaaPoista