tiistai 30. heinäkuuta 2013

Joensuu-Jyväskylä-Mänttä-Tuuri-Mänttä-Tampere-Helsinki-Joensuu

Juu oltiin kesäloma reissussa viikko =) Hieman tuli istuttua autossa, joten jotain tuli neulottuakin! Valmiiksi tuli sukat, huivi, röyhelöhuivi ja laukkukin on melkein valmiina...kunhan vaan vuori löytyy. Muutamassa lankakaupassakin piti piipahtaa, Jyväskylässä Titityy ja Poppeli kuuluu vakiopaikkoihin ja niissä kävin nytkin. Lisäksi Tampereella tuli käytyä Kerässä siitä kun on niin paljon saanut lukea eri blogeista. Kyllähän ne kaikki aika ihania on.

Titityystä lähti mukaan ihan uusi tuttavuus fyberpates lankaa ja lisää ihanaa Holst garnin Coatsia. Poppelista löysin alennuksesta Duettia, joka on jo poistunut suurimmasta osasta kauppoja, mutta on mun suosikki. Lisäksi mukaan tarttui myös muutama yksivärinen fabel sukkia varten. Kerästä sitten tulin ostaneeksi suunnitelmista poiketen Picklesin ekopuuvilla -lankaa ja sit vielä suunnitelmissa olleen lankakerän kassia varten. Yllättävää kyllä nuo ekopuuvillat ja kassi lanka on neuloutuneet valmiiksi, kassi tarvii vielä viimeistelyä ennenkuin pääsee tänne esittelyyn. Niin eikä sovi unohtaa ihanaa röyhelöhuivi lankakerää, jonka ekaluokan aloittava miehen siskontyttö halusi Tuurista huiviinsa---on se ainakin tosi nopeeta neuloa! Tässäpä niitä valmiita =)Ohje: Ken söi kesävoin (Rav)
Lanka: Kirjo-pirkka
Puikot: 2.5mm cubics

Mulla on se Neulekirja ollut vaikka kuinka kauan, nää on eka neule siitä ikinä! Tää on ihan kiva malli kirjaville langoille =) Nää menee joskus jollekin lahjaksi. Tosin sellaiselle jolla on samankokoinen jalka kun mulla, kun en tunnu osaavan tehdä muun kokoisia naisten sukkia! Ohje: Perussukka lyhyellä varrella 
Puikot: 3mm cubics
Lanka: Regia 4-ply(ruskea) ja Delight (sateenkaari väri)

Ihan somat pikkusukat. Lahjaksi taitavat mennä nämäkin joskus! Kyllä nää on vaan kivoja sukkalankoja neuloa molemmat! Ohje: Perusröyhelöhuivi
Lanka: Joku Röyhelölanka
Puikot: 4mm (vaikka ei sillä väliä)

Miehen siskon tyttö ihastui röyhelöhuiveihin, kun käytiin Tuurissa no sit päädyttiin ostaan tällainen 1€ lanka josta sit parin päivän päästä tekaisin tän huivin. Ei näissä kyllä kovin kauaa mene kun nää on jo neulottu =) Päätteleminen vaan aina hieman hämmentää. Kun tää oli sellaista verkkoa niin päätin tehdä solmut ettei purkaudu ja sit ompelin solmut piiloon. Ihan hyvin toimi. Ennen kaikkea saaja oli enemmän kuin tyytyväinen =)Ohje: Baktus (Rav)
Lanka:Pickles Thin Organic Cotton
Puikot: 6mm Addi bambu

Tää ei näytä kovin erikoiselta kuvissa tää lanka. Mut kun käydessäni siellä Kerässä nostin tällaisen vyyhdin käteen olin myyty. Tää on ihanan tuntuista lankaa ihan kuin joku puuvilla pallero. Ostin näitä kaksi vyyhtiä kun laskin sen riittävän baktukseen. Baktukselleni tuli hintaa parikymppiä, mut en oo ikinä kohdannut näin ihanan tuntuista puuvillalankaa. En malta odottaa ekaa viileämpää päivää että saan kietaista tämän kaulaani! Varmasti tulen tätä käyttämään syksyllä paljon. Olisinpa oikein rikas niin hankkisin tätä lankaa villatakin verran. Aloitin muuten neuloa tätä heti autossa ja seuraavana päivänä tää oli valmis. On se hyvä että kerivät langan valmiiksi vyyhdiltä kerälle, jos niin haluaa! 

Kaikki lankakaupat missä vierailin matkalla oli ihania pari vanhaa tuttua ja yksi uusi tuttavuus. Ehkä Kerä oli hieman erilainen kun olisin luullut, mutta ihana kuitenkin. Ostin muuten myös ohjeen pilvenreunalla villatakkiin, mut taidan yrittää tehdä vähän pienemmän kun ohjeessa =) Katsotaan!  Jos viimeistelis ensin nuo keskeneräiset!

Lomaa on vielä tämä ja ensi viikko =) Ihanaa voikun aika kuluisi tosi tosi tosi hitaasti!

5 kommenttia:

 1. Olet käyttänyt automatkat kyllä tosi hyödyllisesti ja tehokkaasti:) Ihailin myös Kerässä tuota Picklesin puuvillaa, mutta en raaskinut ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin eka aattelin et ei raaski ja aina vaan palasin sille korille, kaikki muu lakkasi kiinnostamasta...kolmion malliseen oli kulunut 3 vyyhtiä niin aattelin et ihan hyvän kokoinen baktus tulee kahdesta!

   Poista
 2. Paljon olet reissannut ja saanut valmiiksi! Olen Picklesin sivuilla ihaillut langasta tehtyjä neuleita, mutta en ole kanssa raaskinut vielä ostaa. Jos sitä huivillisen sitten raaskisi, kun niin ihanalta näyttää... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa ihana jos vois ostaa ihan vaikka villatakillisen, mut tuli kyllä aikas paljon hintaa kun laskeskelin mitä maksais =(

   Poista
 3. Onpa ihanaisia käsitöitä! Varsinkin nuo lyhytvartiset sukat on tosi kauniit! :)

  VastaaPoista