lauantai 13. heinäkuuta 2013

Lahjoja vauvalle!

Eräs hyvä ystäväni on lähiviikkoina saamassa vauvan ja tälle pienokaisella aloinkin, jo joskus keväällä tehdä peittoa =) Koska vauvan pitäisi ultran mukaan olla poika otin riskin ja lähdin turkoosille/siniselle linjalle. Vauva saanee myös toisen aikaisemmin valmistuneista hatuista. Peitto on tehty trikookankaan palasista ja fleecestä. Peitosta tuli aika soma ja kevyt joten vauvan on varmasti sen alla mukava nukkua =) Takki on ensimmäinen tällä suorastaan kuuluisalla ohjeella tekemäni takki. Koko on 3-6kk joten  vastasyntyneelle tämä on varmaan iso. Takki on kesäkuussa aloitettuja Kyh töitä ja nro. 5.
 Ohje: Baby suprise jacket (Rav)
Puikot:3mm
Lanka: Rowan handknit cotton

Ihan suloinen takki. Hieman mietityttää hihojen pituus mut vauvoilla taitaa kuitenkin olla melko lyhyet kädet. Vauvan äiti halusi  takin olevan puuvillaa. On mulla kyllä muutama kerä ruskeaa lannettia, jos tekisi vielä vaikka toisenkin takin =)  Napit on kivat löysin lankakerän väriin vertailemalla melkein tuon turkoosin väriset hieman meleeratut napit.
Ohje: Oma
Kankaat: Erilaisia trikookankaiden jämiä ja fleece peitto josta tausta ja reunat.

Tästä tuli mielestäni aika hieno! Trikoosta tehtyjä peittoja oon nähnyt monessa blogissa ja halusin tehdä tämän trikoosta. Aikani mietittyä päästin käyttää fleeceä peiton taustana ja reunoissa, jotta peitto olisi kevyt mutta lämmin. Mitään vanua en sisälle laittanut. Peitto onkin tosi kevyt ja kuitenkin lämpimän tuntuinen. Peiton koko onnistui myös aika hyvin. Kunhan vauva syntyy kirjon peittoon vielä vauvan syntymäpäivän niin jää sitten mukava muisto tuosta peitosta! Ai niin sydän tuli koristeeksi ja peittämään kohtaa josta peitto on käännetty! 

Särkylääkkeiden ottoa olen vähitellen vähennellyt viime päivinä ja ihan hyvin oon pärjännyt. Toipuminen sujuu siis hyvin.  Hieman on suunniteltu kesäloma reissua, joka suuntautuu sukulaisiin Pirkanmaalle ja Helsinkiin ystävien luo. Myös Tuuri ja sen tivoli on tarkoitus käydä kokeilemassa kummilasten kanssa =) Siis virallisesti sairasloma loppuu huomenna ja kesäloma alkaa maanantaina. Ensi viikolla ajateltiin kaverin kanssa piipahtaa Kiteellä Marimekon tehtaanmyymälän loppuunmyynnissä ja lauantaina suunnataan toisen kaverin kanssa kohti Kuopiota ja Ikeaa, joten puuhakas viikko on tulossa ja samoin loma =)

4 kommenttia:

 1. Ihania lahjoja pienelle ihmiselle! Mukava kuulla, että toipuminen on hyvässä vauhdissa ja oikein puuhakasta sekä rentouttavaa lomaa sinulle! :-)

  VastaaPoista
 2. Ihanat vauvalahjat! Peitto on kyllä yksi mun suosikeista vauvalle lahjaksi, mutta aina en saa aikaiseksi aloittaa niin ajoissa, että saisin peiton valmiiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitto on kyllä kiva vauvalahja =) Tähän peittoon oon erityisen tyytyväinen =)

   Poista
 3. Hei Iikku !
  Ihanat vauvalahjat olet tehnyt. Löytyyköhän tuohon takkiin ohjetta suomeksi ? kyselee mummo joensuusta !

  VastaaPoista