maanantai 26. elokuuta 2013

Sukkia, sukkia ja sukkia

Kun viime syksynä innostuin villasukkien neulomisesta niin edelleen se sama innostus jatkuu. Villasukkia on taasen kuluneella viikolla tipahtanut puikoilta kolmet kappaleet ja tänään taas sain yhden valmiiksi ei tarvita kuin pari sille niin taas on yhdet valmiina. Huomaan usein neulovani ihan perussukkia joko pitsivarrella tai raidoilla. Nyt on valmiina parit raitasukat ja yhdet lasten sukat n.1 vuotiaalle junasukka ohjeella.

Viime viikolla minua myös pyydettiin erään suloisen pienen miehen kummiksi. Samaisen jolle neuloin aiemmin kesällä takin ja tossut ja myssyn ja ompelin peiton. Haluaisin jotain kivaa vielä neuloa tulevalle kummilapselleni. Junasukat on vielä neulomatta hänelle joten ne ainakin, mutta mitä muuta oisko kellään hyviä ideoita?

Tässä näitä sukkasia



Ohje: Oma perusraitasukka
Puikot: 3.0mm cubics
Lanka: Regia 6-ply ja Noro kureon sock yarn

Kivat perussukat. Nyt hieman isommassa koossa n. 40-41. Tykkään tästä noron raidoittumisesta yksivärisen langan kanssa. Mulla on tosi kovassa käytössä itselleni tekemäni raitasukat norosta! Nää on lahjaksi joko veljelle tai sit hyväntekeväisyyteen.



Ohje: Oma perusraitasukka 
Puikot: 3.5mm cubics
Lanka: 7veljestä jämiä

Perussukkaa lisää. Lankana usemman vuoden vanhat jämät. Nää oli tosi joutuisat neuloa, kun lankakin oli niin paksua! Koko on 32/33. Luulen ettei näille löydy lähipiirissä käyttäjiä niin menee varmaan johonkin sopivaan hyväntekeväisyyteen.



Ohje: Junasukat
Puikot: 3mm cubics
Lanka: Tee tee pallas

Nämä  on työkaverin vuoden ikäiselle tytölle. Tykkään noista väreistä. Melkein tekis mieli hankkia lisää. Mut mitenkähän se olikaan noiden kirjavien lankojen käyttön suhteen??? Niitä piti hankkia paljon lisää vai...

Tällaista valmiina. Sukat on puikoilla nytkin ja kohtahan alkaa sukkasato niin siihen osallistun ravelryssa! Aurinkoisia alkusyksyn päiviä kaikille! 
 

14 kommenttia:

  1. Nättejä perussukkia :)
    Junasukkien Pallas-langassa on tosiaan kauniit värit! Ehkä sitä voisi vähän hankkia lisää...?

    VastaaPoista
  2. Aviatrix (ravelryssä: http://www.ravelry.com/patterns/library/aviatrix-baby-hat) on ainakin minun antamistani lahjoista ollut kovassa käytössä :) Usein myös kuulee, että lapasia ja tumppuja vauvat tarvisivat enemmän, sukkia kun tulee melkein jokaiselta käsitöitä edes etäisesti harrastavalta. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua! Ja ihania sukkia olet kyllä saanut aikaan! Erityisesti tuo sinisen ja harmaan yhdistäminen osui hyvin minun esteettiseen hermooni... taidan itsekin toteuttaa noilla väreillä jotain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaa juuri sellaisen hatun mä tein jo pienelle miehelle =) Kohtahan sit voi tehdä jo isomman koon!

      Poista
  3. Tuollaiset perusraitasukat on ihan parhaita. Ottaisinkohan tavoitteeksi neuloa edes yhdet sellaiset itsellenikin :)? Lahjaksi ehdotan vielä jotain neulottua/virkattua pehmoa tai nimikoitua tyynyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neulo ihmeessä raitasukat ne on parhaita! Vauvan äiti on jo virkannut useamman pehmon joten jotain muuta voisin ehkä siitä syystä keksiä =)

      Poista
  4. Ihania sukkia olet tehnyt, siniharmaaraidalliset ovat minun suosikkini! Pitäisi minunkin käydä sukkalaatikot läpi ja listata minkä kokoisia ja kuinka monet tarvitaan syksyksi. Lapset onneksi yleensä valitsevat itse värit.

    Samaa mieltä Jaanan kanssa, että kudottu tai virkattu pehmolelu voisi olla kiva lahja. Niitä on kiva tehdä ja niitä ei voi koskaan olla liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ehkä mun mielestä kanssa kivoimmat...vielä riittää tuota lankaa ainakin yksiin sukkiin. Norot on kyllä hirmu riittoisia =)

      Poista
  5. Ihania sukkia! Ja kirjavia lankoja voi aivan hyvin ostaa lisää, jos perustellusti tulee käyttämään ne esim. sukkien raidoitukseen. :-)

    Minun toivottiin tekevän vauvalle lahjaksi vaunuihin siksakpeitto, on kuulemma usein tarvetta sellaiselle, varsinkin kun ilmat viilenevät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joskus oon sellaisenkin tehnyt =) Ehkä sellainen tai joku kiva neuletakki!

      Poista
  6. Käytät kaiken sukkamojon loppuun kun nyt jo näitä tikuttelet säästele syksylle ;) Noei, kaikki kivoja ja varsinkin nuo piemimmät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivottavasti en =) Sukkasatokin on vasta alkamassa!

      Poista