sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Vastaan talven vihmontaa...

Jo viime viikolla minusta tuntui tarpeelliselta tehdä itselleni huovutettu lapaset ja perjantaina kun mies tuli linja-autolle vastaan näytti se kovin surkealta ilman kunnon kauluria niin pistinpä puikolle myös kaulurin. Onhan tuo sitä jo viime talvesta pyydellyt.

Viikonloppuna tehtiin myös paikallisten neulojien kanssa vierailu Kaaville lankakauppa Kujeeseen. Ahh ihanuutta, mutta unohtui kamera kotiin ja näin ollen kuvat reissulta jäi ottamatta. Kivaa oli ja ihania lankoja tarttui mukaan. Ja todettiin sekin etteihän sinne ollut edes pitkämatka!
Ohje: Pirtinkehräämön ohjeesta katsottu hieman kerros ja silmukkamääriä muuten oma
Lanka: Pirtinkehräämön karstalanka
Puikot: 4mm cubics

Ihanan lämpöiset tuli. Mä oon suunnitellut näiden tekemistä jo joulukuusta 2012 ja vasta nyt sain aikaiseksi neuloa nämä. Huovutin nämä kahteen kertaan 40 asteessa. Ensimmäisen kerran jälkeen nämä oli vielä hieman isot ja ei niin tiiviit kuin nyt. Toisen kerran jälkeen näytti jo hetken että näistä tuli lasten koko, mutta kosteina kun venytteli hieman niin tuli juuri sopivat mun käteen. Eikä näiden tekemisessä mennyt kun hetki. Mulla oli muistissa yhdet huopasesta tehdyt lapaset ja niiden tekeminen tuntui jotenkin varsin työläältä. Miksihän en oo aikaisemmin tajunnut että karstalankaakin voi ihan hyvin huovuttaa! Suunnitelmissa on ainakin kahdet tai kolmet lisää!

Lanka: Cascade 220 heathers
Puikot: 4.0mm

Tästä tuli oikein kiva. Edessä on tuollainen pieni lärpäke joka suojaa hieman kaulan etuosaa muuten tää on tuollainen putki. Oikein helppo ja kiva malli. Tein vähän lyhyemmän kuin mallissa, kun ajattelin että tää on näin käytännöllisempi. Tuli juuri sopivan mittain hieman saa kasata tai sitten voi vetää kunnolla kasvojen suojaksi. Mies ainakin tykkäsi. Yläreunaan tein hieman joustinneuletta kun en kamalasti tykkää sellaisista rullaavista reunoista!

Yhden koiranvillapaidan kanssa tein viime viikolla, joskus myöhemmin saan siitä kuvan saajan päällä. Tänään aurinkoisen sunnuntain kunniaksi tein lankavaraston inventaarion. Siinä tuli huomattua että sukkalankoja on kyllä ihan liikaa, joten korillisen kasasin erilleen. Sellaisia seuraavaksi neulottavia. Joten voi vaikuttaa tulevaisuuden valmistuviin kovasti. Mut jos saisin ne neulottua niin lankavarasto olisi ehkä hieman järkevämmän kokoinen?! Mukavaa viikon alkua kaikille ja kääriytykää ihaniin neuleisiin ettette palellu!

14 kommenttia:

 1. Söpöt lapaset ja kiva tuo kauluri. Olen itsekin katsellut samaa kaulurimallia, mutta toistaiseksi en ole saanut aikaiseksi aloittaa. Ehkä jonain päivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauluri valmistui ihan muutamassa tunnissa...mut se 18" korkeus tuntu hieman liioitellulta niin tein sen verran kun vaikutti hyvältä! Suosittelen kiva ohje!

   Poista
 2. Ihania tarveneuleita! Nuo huovutetut lapaset on kyllä aivan ykköset näillä keleillä. Ja noissa sun lapasissa on vielä kaunis värikin. Kyllä kelpaa!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä houkuttelisi neuloa tuollaiset huovutetut lapaset. Näyttää niin lämpimälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ja karstalangan huopuminen oli jotenkin hallittavampaa kuin esim. huopasen.

   Poista
 4. Huovutetut rukkaset on parasta. :) Kauluristakin tuli oikein nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kauluri on todettu käytössä erinomaiseksi ja juuri sopivaksi.

   Poista
 5. Huovutetut lapaset, mäkin haluun! Huopanen on niin kauheen paksua, vois kans tehdä karstalangasta :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat lapaset ja tuo kaulurimalli täytyy laittaa kyllä listalle. Näillä keleillä kauluri olisi kyllä tarpeen.... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaulurista on kyllä iloa tällaisilla säillä!

   Poista
 7. Ihanan lämpöisen näköistä. Kauluria minäkin olen kaipauksella ajatellut viime päivinä. Oman lankainventaarioni perusteella uskon, että lankaa kyllä löytyisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten vaan neuloskelemaan! Nuo lankainventaariot on kyllä silmiä aukaiseva kokemus!

   Poista