maanantai 11. elokuuta 2014

Kun tänään lähden...

Lähiaikoina eräs työkaverini kohtaa uusia haasteita. Ja läksiäisiähän sitä on suunniteltu. Erään työkaverin kanssa pohdittiin mitä voisi neuloa lahjaksi. Työkaverini ehdotti ponchoa. Tekemäni esivalinnan jälkeen hän valitsi ohjeista tämän ja minä hankin siihen sitten langat. Väreissä ja materiaaleissa haettiin kesäistä tunnelmaa. Vihreää toki olla pitää kun meidän työvaatteet on vihreitä. Ettei ihan kokonaan pääse siitä eroon! 
Ohje: Summer poncho (rav)
Puikot: 4mm
Lanka: Aventisto Cotton ja Teetee Bamboo & Co

Vähän epäilytti kun aloitin, koska vasta neuloessa huomasin että vaalea lanka vaihteli paksummasta ohuempaan tasaisin väliajoin. Päätin kuitenkin jatkaa. Valitsin tuon viskoosi/puuvilla langan, koska ajattelin sen laskeutuvan kivasti. Vihreä raidoitus on toteutettu yksivärisella bambu -langalla. Lopputulos oli itseasiassa kivempi kun mitä arvelin. Poncho laskeutuu kauniista hartioilta alaspäin ja vihreät raidat pirsitää valkoista väriä. Mä olen tähän itseasiassa aika tyytyväinen. Toivottavasti saajakin tästä tykkää. Ja jos ei niin ei mene isoraha hukkaan jos tätä ei tule käyttäneeksi.

Ohjeesta vielä sen verran että se oli ihan hyvä, raidoitukseen ja oikean, nurjan ja pitsin vaihteluun ei annettu kovin tarkkoja ohjeita. Pitsiraidan tekoon oli ihan hyvä ohje. Mä toteutin sellaista jos nyt tekis silleen taktiikkaa, käyttäen kokoajan tiettyjä speksejä kun esim. 3 aina kolme kerrosta sileää nurjien raitojen välissä jne.

Mä jatkan edelleen niiden hys hys projektien ja kaverin syntymäpäivä lahjahuivin parissa. Työt alkoi tänään ja no oli ihan kiva, mut kyllä lomalla oli ihanaa! Nyyh! ensi vuoden kesälomaan oon siis jotain vuosi. Mukavaa arkeen paluuta kaikille!

8 kommenttia:

 1. kivannäköinen lankakombo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langat näytti sit lopulta kuitenkin kivoilta yhdessä vaikka välillä vähän epäilyttikin =)

   Poista
 2. Ihanaa muistaa lähtijää itsetehdyllä lahjalla :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lähtijät saa aina runsaasti itsetehtyjä lahjoja!

   Poista
 3. Hieno muisto! :) Käy varmasti monenlaisten vaatteiden kanssa, toivottavasti tulee pidettyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että saaja pitää tästä!

   Poista