sunnuntai 24. elokuuta 2014

Mukavaa varpaiden alle

Jo muutaman vuoden olen suunnitellut kudonnan opettelua. Viimein pari viikkoa sitten sain varatuksi ajan paikallisesta Taitokorttelista. Aikaa varasin neljä päivää joista yhtenä pääsin vaan illalla. Maton kutomiseen meni kuitenkin vain kolme päivää ja eilen iltapäivälllä matto tuli valmiiksi ja irroitettiin kangaspuista. Ilta meni solmuja näprätessä päihin. Ihan täydellinen matto ei ole mutta olen siihen ihan tyytyväinen.
Raitamatto n.80 x180cm
Loimi: Palttina
Kude: Trikookude

Väreihin, raitoihin, reunoihin ja hapsuihin olen oikein tyytyväinen. Hieman harmistusta taas aiheuttaa että matto hieman kapenee toiseen päähän. Mutta ensimmäiseksi matoksi ihan hyvä. Ja reunat on kuulemma todella hyvät (ohjaajan ja erään kokeneen kutoja rouvan mielestä). Kuidoin maton yhdellä sukkulalla. Seuraavaan kokeilen sitten päärmettä ja kolmen sukkulan tekniikkaa! Niinkin isoa projektia suunnittelen, kuin vessan matto jonka koko on ehkä 65x70cm! 

On mulla vielä muutakin valmiina, mutta ensimmäiselle omakutomalla matolle omistan tämän kirjoituksen ihan kokonaan!


12 kommenttia:

 1. Miten ihana! Oma matonkutomiskuume senkun vain nousee...

  VastaaPoista
 2. Komea tuli! Tuommoinen on minulta vielä tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä vaan kokeileen oli huippu kivaa puuhaa!

   Poista
 3. No on kyllä tosi hyvä ekaksi matoksi, onnittelut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsestä tuntuu kyllä et ei se voi olla niin hyvä ekaksi matoksi. Mut se ohjaaja ihan hihkui miten hienot reunat niin täytyyhän niiden olla!

   Poista
 4. Kaunis matto! Hyvä sinä! On varmaankin ihana tunne, kun jalkojen alla on ihan itse kudottu matto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ihan totta. Toistaiseksi aina kun menen eteisen läpi niin tulee hiljennettyä askeleita sen verran että saa ihailtua mattoa!

   Poista